ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові під час акції протесту поліція на декілька годин затримала журналістів "Експресу"

19.01.2018, 10:24
Фото - "Експрес"

У Львові 18 січня поліція затримала на декілька годин шістьох журналістів газети “Експрес”, які під Палацом Потоцьких намагалися привернути увагу Президента України до конфлікту з “Укрпоштою”. Після пояснень їх відпустили.

Як повідомляє “Експрес”, у Палаці Потоцьких мала відбутися зустріч Петра Порошенка із генерал-губернаторкою Канади Жулі Пайєтт.

“Ми розташувались на тротуарі навпроти Палацу [Потоцьких]. Не заважали руху пішоходів чи автомобілів, не скандували жодних гасел. Ми просто чекали, коли прибуде кортеж із Президентом, аби в цю мить піднести до гори плакати із написами “Стоп блокаді!”, “Експрес не для влади, а для людей!”, – розповіла учасниця пікету, журналістка видання Ольга Піліщук.

Як пояснила ZAXID.NET заступниця головного редактора газети “Експрес” Юлія Лозинська, журналістів затримали під час того, як кортеж Президента заїздив у двір Палацу Потоцьких.

“Під час розгортання плакатів поліція намагалась якось їх прикрити, і потім затримали наших шістьох журналістів”, – сказала Юлія Лозинська.

Журналістів доставили до відділку поліції, щоб вони пояснили свої дії. Серед затриманих, зокрема, редакторка відділу політики Андрій Ганус, редактор відділу новин Богдан Куфрик та журналіст Андрій Бобак. Також затримали журналісток Ірину Батюк, Ольгу Поліщук та Юлію Скорик.

Юрист газети “Експрес” Олексій Малярчук пояснив ZAXID.NET, що поліція затримала шістьох журналістів, що тримали плакати, а також одну працівницю газети, що їх фотографувала. За його словами, журналістів близько трьох годин тримали у Галицькому відділі поліції Львова на вул. Мартовича та після дачі пояснень відпустили.

У поліції підтвердили факт затримання журналістів, але обставини не прокоментували.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2017 року редакція газети “Експрес” заявила, що державне підприємство “Укрпошта” блокує поширення газети всупереч чинному договору.

Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади “Укрпошти” Михайло Василенко повідомив, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги, а також не уклала Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

4 січня 2018 року у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації відбулася акція журналістів газети “Експрес” під назвою “Червона картка для Гройсмана”. Редакція організувала акцію “через блокування розповсюдження їх видання “Укрпоштою”.

4 січня 2018 року Генеральний директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети “Експрес” господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ “Експрес медіа сХаб” умов договору розповсюдження періодичних видань. “Укрпошта” через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

11 січня у Львові працівники газети “Експрес” вдруге пікетували під стінами будівлі Львівської облдержадміністрації: принесли тисячі примірників газети, які не потрапили до передплатників.

17 січня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув конфліктну ситуацію між газетою “Експрес” та ПАТ “Укрпошта” та вирішив звернутися до правоохоронних органів, щоб вони роз’яснили, чи є у цій ситуації факт перешкоджання журналістській діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!