ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Служба зовнішньої розвідки заявляє, що Борис Герман не має до них жодного відношення

05.06.2018, 15:03
Фото - Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Служба зовнішньої розвідки України заявляє, що підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман не має і не мав жодного відношення до їхньої структури. Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій 4 червня на сайті.

“Громадянин України Борис Герман не мав і не має жодного стосунку до Служби зовнішньої розвідки України, ця особа ніколи не була у кадровому складі та агентурному апараті СЗР України”, - йдеться в повідомленні.

Служба розвідки вважає появу таких публікацій у ЗМІ спробою вигородити Бориса Германа, який звинувачується в тяжких злочинах: державній зраді та організації замаху на вбивство.

“Також це може бути черговим проявом інформаційної війни проти України, а саме спробою продемонструвати суспільству нібито відсутність координації між Службою зовнішньої розвідки та Службою безпеки України”, - зазначає Служба.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня Шевченківський районний суд Києва арештував на 60 діб затриманого Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

31 травня підозрюваний в організації вбивства Аркадія Бабченка Борис Герман під час судового засідання заявив, що він співпрацює з контррозвідкою і допомагав їй виявляти агентуру РФ в Україні. Проте прокурор Руслан Кравченко повідомив, що Герман не є агентом департаменту контррозвідки.

Виконавцем “вбивства” Аркадія Бабченка виявився волонтер та учасник АТО Олексій Цимбалюк. Про це 31 травня повідомив сам Олексій Цимбалюк у соцмережі, пізніше СБУ та прокуратура підтвердили його заяву ЗМІ.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби.

Як розповів Грицак, російські спецслужби для вбивства в Києві Аркадія Бабченка завербували громадянина України Г., якому заплатили 40 тисяч доларів. Українець після отримання завдання від російських спецслужб запропонував вбити Бабченка знайомому з числа бійців на Донбасі.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак. Громадянину Г. підготовлена підозра у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 14, ч.  5 ст. 27, ст. 258 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!