ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцова та Сущенка можуть обміняти на кримських дезертирів – представник омбудсмена

16.02.2018, 10:50
Фото - Укрінформ
Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига сказав, що українців Романа Сущенка та Олега Сенцова планують обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова, яких в Україні засудили до 13 і 14 років позбавлення волі. Такі прізвища Михайло Чаплига озвучив у ефірі телеканалу NewsОne, повідомляє “Детектор медіа”.

На його думку, зараз йде підготовка до такого обміну.

“Є такі громадяни Одинцов і Баранов, які вже отримали вироки. Тут питання: чи будуть вони їх оскаржувати. Інша інформація про те, що справу Сущенка вже передали до суду. Фактично я в цьому бачу досить активну підготовку до обміну Баранова і Одинцова на Сущенка і Сенцова”, - пояснив Чаплига.

За його словами, щоб такий обмін відбувся, ув’язнені з обох сторін мають отримати вироки відповідно в Росії і в Україні, а потім бути помилувані.

Подільський районний суд Києва визнав дезертира Олександра Баранова, захопленого на адмінкордоні з анексованим Росією Кримом, винним у державній зраді. Його засудили до 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання “молодший сержант”. Також Дарницький райсуд Києва виніс вирок кримському дезертиру Максиму Одинцову - 14 років за гратами, нагадує NewsОne.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Утримуваний у Росії український режисер Олег Сенцов уперше подзвонив із колонії у місті Лабатинангі до своєї сестри Наталії Каплан. Олег очікує на обмін полоненими. Розмова з ним тривала три хвилини.

Liked the article?
Help us be even more cool!