ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандистці харцизького каналу "ТВ-Сфера"

Скрін із пропагандистського каналу "ТВ-Сфера"

Служба безпеки України оголосила підозру в колабораціонізмі кореспондентці й телеведучій харцизького каналу “ТВ-Сфера” (Донецька область), повідомило Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У спецслужбі зазначили, що в липні 2022 року вона влаштувалася до окупаційного медіа та активно висвітлює свою співпрацю з Росією і незаконними збройними формуваннями.

За даними слідства, з 2014 року пропагандистка висловлювала свої проросійські погляди та підтримувала окупаційний режим. 

“За вказівкою загарбників вона розповсюджує неправдиву інформацію про нібито обстріли міста підрозділами ЗСУ, пропагувала діяльність окупаційної адміністрації та дискредитувала українську владу”, – розповіли в СБУ.

Їй повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією) Кримінального кодексу України.

Підозрювана – Валерія Отінова.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру двом псевдожурналістам з окупованого Донецька, які поширюють у своїх медіа антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів росіян, – представниці російського сайту “Межконтинентальная организация совместного творчества” (МОСТ) та пропагандисту, який співпрацює з 2022 року з виданням “Известия”, редагує сайт бойовиків “Правда ДНР” та веде власний телеграм-канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!