ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська ведуча Івлєєва заявила, що їздила на окуповані території України

Російська телеведуча Анастасія Івлєєва в інтерв’ю YouTube-каналу “Лука Ебков” розповіла, що їздила на окуповані території України.

За її словами, вона була в Маріуполі. Це місто вона називає “напівзруйнованим”, і “там постійно чути війну”. Також вона повідомила, що була на лінії фронту. 

На прохання співрозмовника вона показала на своєму телефоні фото, де вона стоїть на тлі стели на в'їзді до Донецька.

Це не перший візит Івлєєвої на окуповані території України. У лютому 2019 року Івлєєвій заборонили в'їзд до України на три роки через незаконне відвідування окупованого Криму. Тоді, у 2019-му, вона рейсом з Мінська прилетіла до Києва, але в країну її не пустили.

У коментарі ІМІ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко зазначив, що Державна прикордонна служба України фіксує багато порушень, коли громадяни Російської Федерації, зокрема політики та представники медіа, потрапляють на тимчасово окуповані території України незаконно. Вони їдуть туди через закриті урядом України пункти пропуску з території Росії. 

“Відповідно, вони порушують українське законодавство і незаконно перебувають на території України”, – наголосив він.

Водночас Андрій Демченко нагадав, що через російську агресію 2014 року та з початком повномасштабного вторгнення у 2022 році уряд України зачинив пункти пропуску на державному кордоні в межах окупованих АР Крим, територій Донецької та Луганської областей, а також згодом на інших ділянках кордону з Росією та Білоруссю.

Liked the article?
Help us be even more cool!