ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру двом псевдожурналістам з окупованого Донецька

Служба безпеки України повідомила про підозру двом псевдожурналістам з окупованого Донецька, які поширюють у своїх медіа антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів росіян.

Про це Укрінформу повідомила керівниця пресслужби Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

Так, підозру оголосили представниці російського сайту “Межконтинентальная организация совместного творчества” (МОСТ), яка систематично веде пропагандистську діяльність на користь країни-окупанта та медійну підтримку збройної агресії проти України.

Прищепа пояснила, що МОСТ є одним з рупорів прокремлівської політики на території РФ та окупованої Донеччині.

“Злочинниця супроводжує незаконні збройні формування з березня минулого року. “Воєнкор” поширює відверті антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів загарбників. Зокрема, ворожа пропагандистка у своїх матеріалах відверто брехала щодо бойових дій за “Азовсталь” в Маріуполі, “перемог” російсько-окупаційних військ та дискредитувала ЗСУ”, – зазначила Прищепа.

Іншу підозру висунули пропагандисту, який співпрацює з 2022 року з виданням “Известия”, редагує сайт бойовиків “Правда ДНР” та веде власний телеграм-канал.

За словами речниці, “Известия” є основним постачальником новин для російських пропагандистських ЗМІ: “Видання афілійоване з особами, наближеними до Путіна”.

Вона зазначила, що чоловік створює фейкові інфоприводи та активно поширює антиукраїнську пропаганду ще з 2014 року. Згодом приєднався до лав “пресс-службы народной милиции ДНР” та добровільно супроводжував терористів під час бойових дій проти українських захисників.

“Зрадник здійснює підбір тем для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки для свого інформаційного агентства та російських ЗМІ. У них він дискредитує українські органи влади та ЗСУ, звинувачує Україну у протиправній діяльності та жорстокому поводженні з мешканцями Маріуполя”, – додала Прищепа.

Псевдожурналістам повідомлено про підозру за ч. 6 статті 111 *1 (ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором або її окупаційною адміністрацією).

Загалом, зазначила Прищепа, у Донецькій області СБУ протягом 2023–2024 років повідомила про підозру 19 журналістам, які співпрацюють з російськими окупантами й переховуються в “ДНР”. Усіх їх оголошено в розшук.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності головній редакторці телеканалу “Юніон” в окупованому Донецьку Вікторії Мельниковій.

Liked the article?
Help us be even more cool!