ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримського журналіста Семену і проект “Крим.Реалії” нагородили орденами "За мужність" ім. Сахарова

31.01.2018, 16:39
Фото - Крим.Реалії

Кримському журналістові Миколі Семені, а також проекту Радіо Свобода “Крим.Реалії” вручили ордени “За мужність” імені Андрія Сахарова, що вручають “сучасним публіцистам, які стоять на стороні правди”. Церемонія нагородження відбулась у Києві 31 січня, повідомляє Крим.Реалії.

“Від імені Миколи Семени хочу подякувати нашим російським друзям. Для нього дуже важливо, що за його слова, що Крим – це Україна, його нагороджують російські друзі... Ця нагорода, яка адресована Крим.Реалії, – це нагорода журналістів, які працюють у Криму в дуже складних умовах, коли кожен день за тобою можуть прийти. Для них дуже важливо, що їхню працю цінують”, – сказав керівник проекту “Крим.Реалії” Володимир Притула.

Премія імені Андрія Сахарова “За журналістику як вчинок” заснована в 2001 році підприємцем і правозахисником Гельсінської групи Петром Вінсом як подяка Сахарову за підтримку під час переслідування радянським режимом його сім'ї. У 2017 році з ініціативи організаторів для “справжніх борців” за правду було створено орден “За мужність”.

Довгий час журі конкурсу очолював президент Фонду захисту гласності Олексій Симонов, а цього року його змінив керівник Фонду захисту прав людини Гаррі Каспаров. Серед членів журі – письменники Володимир Войнович, Світлана Алексієвич, політолог Лілія Шевцова.

Як повідомляв ІМІ, 18 грудня 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок журналістові Миколі Семені в частині додаткового покарання: мова йде про заборону займатися публічною діяльністю 2 роки, а не три, як було раніше в попередньому рішенні суду.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив кримському журналісту, автору Радіо Свобода і Крим.Реалії Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Комп’ютер журналіста, згідно з рішенням суду, конфіскований.

18 вересня 2017 року сторона звинувачення вимагала для кримського журналіста Миколи Семени покарання – три роки позбавлення волі, але з відтермінуванням виконання на три роки. Таку вимогу озвучила на засіданні підконтрольного Кремлю Залізничного суду Сімферополя прокурор Світлана Будинська.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

У ФСБ Росії стверджують, що саме Микола Семена написав під псевдонімом матеріал для Крим.Реалії під назвою “Блокада ‒ необхідний перший крок до звільнення Криму”.

Микола Семена стверджує, що у своїх матеріалах він реалізовував право на “вільне висловлення думки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!