ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Радіо Свобода вимагає ретельного розслідування нападу на журналістів "Схем"

09.11.2017, 11:19
Фото - Радіо Свобода

Президент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Том Кент вимагає ретельного розслідування нападу на журналістів програми “Схеми” (спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу “UA:Перший”) в аеропорту “Київ”, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми вимагаємо ретельного розслідування задля виявлення винних і притягнення їх до відповідальності, а також гідної реакції влади для припинення цих нападів і забезпечення умов, щоб наші журналісти могли безпечно й без страху виконувати свою роботу”, – заявив Том Кент.

Він переконаний, що останній напад мав на меті залякування і обмеження роботи журналістів.

Головний редактор програми Наталка Седлецька наголосила, що слідству доведеться дати оцінку і бездіяльності працівників Національної поліції, які були присутні під час нападу, але стояли осторонь і не втрутились.

Як повідомляв ІМІ, увечері 7 листопада охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян, коли прилетів приватний борт Медведчука.

8 листопада редакція програми журналістських розслідувань “Схеми” оприлюднила відео нападу. З відео видно, як охоронці підприємця у масках та балаклавах кинулися до знімальної групи і почали застосовувати силу – штовхали, били ліктями, ставили підніжки та кілька разів вибили камеру з рук оператора. Також охоронці засліплювали камеру спеціальним ліхтарем. Усе це відбувалось в публічному місці по вулиці Медова, біля VIP-терміналу.

На відео також зафіксований кортеж Віктора Медведчука, який від’їжджав від терміналу.

8 листопада прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України” за фактом нападу на знімальну групу програми “Схеми” в аеропорту “Київ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!