ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко підписав закон про мовні квоти на ТБ

07.06.2017, 11:40

Президент України Петро Порошенко підписав закон про мовні квоти на телебаченні. Про це йдеться на офіційній сторінці президента у Twitter, повідомляє ВВС.

“Дякую представникам ЗМІ за пропозиції про запровадження квот і повернення української мови в українські медіа. Підписав відповідний Закон”, - зазначив Порошенко.

Закон про мовні квоти, ухвалений 23 травня, передбачає, що для загальнонаціональних і регіональних телекомпаній частка передач і фільмів українською мовою має становити не менше 75%.

Для місцевих телерадіокомпаній встановлюється квота на україномовний продукт у 60%, хоча у первинній редакції було 50%.

Під квоти не потрапляють передачі та фільми, виготовлені до 1 серпня 1991 року. Їх достатньо субтитрувати українською мовою, тоді вони включаються в українську квоту.

За невиконання квот телеканали будуть штрафувати. Сума кожного окремого покарання складатиме 5% від загального ліцензійного збору цього каналу.

Документ передбачає пільги для мов корінних народів, зокрема кримськотатарської. Закон почне діяти за чотири місяці після опублікування.

Передбачено перехідний період - упродовж року всі передачі, вироблені за участі телеканалу, вважають такими, що відповідають необхідній українській квоті.

Як повідомляв ІМІ, 23 травня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 5313, який запроваджує на телебаченні обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою: 75% для загальнонаціональних і регіональних телеканалів, 60% - для місцевих телеканалів, 75% - для програм новин.

Liked the article?
Help us be even more cool!