ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин: Ютуб- і телеграм-канали не пустять до Ради без реєстрації як медіа

 
Ярослав Юрчишин. Фото – фейсбук Ярослава Юрчишина

Ютуб- і телеграм-канали не пустять на засідання Верховної Ради, якщо вони не зареєстровані відповідно до Закону “Про медіа”. 

Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в ефірі каналу “Київ24”, повідомляє “Детектор медіа”.

“На час війни ми домовилися з представниками ЗМІ, що пріоритет матимуть ті, хто висвітлює роботу парламенту, як це роблять у Європарламенті, Конгресі США тощо. Тобто нам важливо, щоб доступ мав не будь-хто, а той, хто точно буде висвітлювати роботу парламенту”, – зазначив Юрчишин.

Водночас, додав він, парламент зацікавлений у тому, щоб ті інформаційні канали, які мають найбільше покриття та аудиторію, були представлені в кулуарах. За словами Юрчишина, сама процедура доступу поки що узгоджується. 

Що відбувається з доступом до Верховної Ради

Як повідомляв ІМІ, доступ для журналістів до будівлі парламенту закрили після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

1 травня 2024 року керівник Апарату Верховної Ради України В'ячеслав Штучний повідомив, що для журналістів відкриють кулуари Верховної Ради, але для невеликої кількості й у форматі як під час пандемії COVID-19.

Першу зустріч медіа і керівництва Апарату ВР планують провести вже після Великодня. Там журналістам розкажуть про оновлені заходи безпеки в стінах Верховної Ради.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що “потрібно сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги”.

У лютому 2024 року правозахисні громадські організації, медіа та журналісти закликали Верховну Раду допустити журналістів на засідання та в кулуари парламенту.

Раніше ІМІ писав про дилему допуску журналістів до Верховної Ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!