ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів пустили до ложі преси (оновлено)

26.04.2012, 01:51
Парламентських журналістів пустили до ложі преси Верховної Ради, повідомляє "Українська правда".
 
Після того, як ложа преси відкрилася, біля входу до неї з’явився охоронець, який пропускає журналістів всередину тільки за картками акредитації. Раніше такої процедури не було, оскільки перед тим, як потрапити на третій поверх, журналісти проходять ще два "кордони", де пред’являють акредитаційні картки разом з редакційними посвідченнями.

Перед цим голова ВР Володимир Литвин пообіцяв журналістам передати лідерам фракцій їхню вимогу про допуск до ложі преси. "Під час засідання погоджувальної ради об 11 годині я ще раз донесу вашу стурбованість до керівників фракцій і спробую переконати змінити формулювання про порядок висвітлення роботи Верховної Ради", - сказав спікер.

При цьому він наголосив, що у регламенті про висвітлення діяльності парламенту сказано, що представники ЗМІ допускаються до ложі преси лише під час пленарних засідань.

"Зараз пленарних засідань немає. У вас є можливість спілкуватися з кожним депутатів… Давайте будемо максимально чесними: таких можливостей у журналістів для роботи, як у Верховній Раді, нема у жодних парламентах світу", - сказав Литвин.

"Я ваші права абсолютно поважаю, але я хочу знайти компроміс між групами, які зайшли в глухий клінч", - додав він. "Я вас розумію. Якщо ви не можете вникнути в те, що я говорю, то моє серце, мою душу, ви могли б почути. Повноваження голови Верховної Ради виписані в одній частині – що він веде засідання Верховної Ради. У багатьох випадках вирішують фракції", - зазначив Литвин.

Нагадаємо, 26 квітня зранку у Верховній Раді було посилено охорону, а журналістів не пускали у ложу преси. Причиною заборони стало звернення керівників провладних парламентських фракцій до Литвина з проханням в дні, коли трибуна заблокована, не допускати до зали сторонніх осіб.
Liked the article?
Help us be even more cool!