ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред, справу про побиття якого закрили, вирішив закупити для редакції травматичну зброю

22.11.2017, 16:49
Фото - Фейсбук Олексія Леонтія

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом побиття у травні головного редактора газети “Зіньківщина “по-іншому” Олексія Леонтія. Головред заявив про припинення співпраці з поліцією, а також вирішив для гарантування безпеки працівників редакції закупити за кошти редакції травматичну зброю. Про це Леонтій повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

За словами Леонтія, який отримав постанову про закриття сьогодні, 22 листопада, слідчий не побачив об’єктивних даних про умисне заподіяння тілесних ушкоджень.

“Не дивлячись на те, що мною були надані всі необхідні докази і слідчий вказала їх у постанові про закриття справи, слідчий зробила висновок: відсутні об’єктивні дані про умисне заподіяння тілесних ушкоджень”, – розповів журналіст.

У зв’язку з цим, зазначив Леонтій, редакція газети припиняє співпрацю з Зіньківським відділенням поліції.

“Справа не тільки в мені. Тобто закриття справи щодо нападу на мене – це вже край. Також з повною відповідальністю заявляю, що загальна криміногенна обстановка в Зіньківському районі значно погіршилася з моменту реорганізації міліції у поліцію”, – переконаний Леонтій. Добові зведення, затримання наркокур’єрів у присутності журналістів, за словами журналіста, “показуха”.

“Я очікував, що поліція закриє справу. Для забезпечення безпеки працівників редакції мною прийняте рішення про закупівлю за кошти редакції травматичної зброї, позаштатним кореспондентам буде запропоновано “озброїтися” самостійно”, – повідомив Леонтій.

У коментарі представниці ІМІ в Полтавській області Олексій Леонтій повідомив, що поки не знає напевно, чи оскаржуватиме дії слідчого.

Як повідомляв ІМІ, 25 травня у місті Зіньків Полтавської області після побиття був госпіталізований до лікарні головний редактор газети “Зіньківщина “по-іншому” Олексій Леонтій. Видання з'ясувало, що нападник – син однієї з членів Громадської ради при Зіньківській райдержадміністрації Максим Батрак, колишній працівник міліції.

Напад пов’язували зі статтею Леонтія в газеті, в якій він “розкрив докази щодо незаконності прийняття у члени Громадської ради при Зіньківській РДА Тетяни Батрак”.

Відтоді, писало видання, головреду неодноразово погрожували фізичною розправою, а для залякування кілька разів розбивали вікна в приміщенні редакції.

Liked the article?
Help us be even more cool!