ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через протести у Словаччині голова МВС пішов у відставку

16.04.2018, 17:00
Фото - Reuters

Міністр внутрішніх справ Словаччини Томаш Друкер заявив про свою відставку, пробувши на посаді всього місяць. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Aktuality.

"Я не маю права залишатися на посаді міністра внутрішніх справ", - сказав Друкер, зазначивши, що не зміг заспокоїти ситуацію в суспільстві.

Він пообіцяв, що в найближчі кілька годин зустрінеться з президентом Андреєм Кіскою і передасть заяву про відставку.

Водночас Друкер заявив, що вирішив не закликати до відставки очільника поліції Тібора Гаспара.

"Я не вважаю правильним і справедливим звертатися до Тібора Гаспара. Якщо я не знайшов доказів, чому я повинен його звільняти?" – запитав він.

Колишній міністр охорони здоров'я Томаш Друкер був призначений головою МВС минулого місяця, після формування нового уряду Словаччини.

Його попередник Роберт Каліняк подав у відставку після тривалих акцій протестів. Він був героєм журналістських розслідувань вбитого журналіста Яна Кучака, хоча і заперечував свою провину.

Гаспар був призначений у 2012 році Каліняком, раніше він вже відмовлявся подавати у відставку.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого у Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Журналіст розслідував ймовірні зв’язки з італійською організованою злочинністю кількох підприємців-італійців на сході Словаччини.

1 березня словацькі правоохоронці звільнили всіх сімох затриманих італійців, яких підозрювали у причетності до вбивства: протягом 48 годин, на які дозволено затримання, не було виявлено ніяких твердих доказів, заявила поліція.

2 березня тисячі людей вийшли на демонстрації у столиці Братиславі й інших містах країни, вимагаючи рішучих дій у цій справі. У зв’язку з убивством почали лунати заклики не тільки з боку опозиції, а й із боку коаліційних партнерів в уряді Роберта Фіца до відставки кількох його політичних союзників, чільних посадовців, причетних до невдалого наразі розслідування, – в першу чергу міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка чи начальника поліції країни Тібора Гаспара.

12 березня міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк подав у відставку на тлі політичної кризи в країні.

У кінці березня в прокуратурі Словаччини заявили, що вбивство Яна Кучака і його нареченої, найімовірніше, було замовним.

5 квітня у Братиславі (Словаччина) близько 45 тисяч людей вийшли на протест, вимагаючи розслідування вбивств журналіста Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової, а також відставки очільника поліції Тібора Гаспара.

15 квітня понад 30 тисяч словаків вийшли на антиурядовий протест у Братиславі з вимогою розслідування вбивства журналіста Яна Кучака, а також звільнення начальника поліції Тібора Гаспара

Liked the article?
Help us be even more cool!