ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова МВС Словаччини подав у відставку на тлі протестів через вбивство журналіста

12.03.2018, 13:27
Роберт Каліняк, фото - Радіо Свобода

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк подав сьогодні, 12 березня, у відставку на тлі протестів, що спалахнули через убивство журналіста-розслідувача Яна Кучака, повідомляє Радіо Свобода.

Куліняк оголосив про своє рішення на вимогу партнерів по коаліції, які закликали прем’єра Словаччини Роберта Фіца звільнити свого близького соратника до кінця дня.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Журналіст розслідував ймовірні зв’язки з італійською організованою злочинністю кількох підприємців-італійців на сході Словаччини.

1 березня словацькі правоохоронці звільнили всіх сімох затриманих італійців, яких підозрювали у причетності до вбивства: протягом 48 годин, на які дозволено затримання, не було виявлено ніяких твердих доказів, заявила поліція.

2 березня тисячі людей вийшли на демонстрації у столиці Братиславі й інших містах країни, вимагаючи рішучих дій у цій справі. У зв’язку з убивством почали лунати заклики не тільки з боку опозиції, а й із боку коаліційних партнерів в уряді Роберта Фіца до відставки кількох його політичних союзників, чільних посадовців, причетних до невдалого наразі розслідування, – в першу чергу міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка чи начальника поліції країни Тібора Ґашпара.

Liked the article?
Help us be even more cool!