ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд засудив Крисіна до 5 років позбавлення волі

13.06.2018, 20:20
Фото - Фото: Вікторія Рощина / Громадське

13 червня Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому у причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В'ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. Вирок набирає законної сили з моменту його проголошення. Про це повідомляє прес-служба суду, йдеться на сайті Судової влади України.

“Вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 22 грудня 2017 року стосовно Крисіна Ю.В. скасовано в частині призначення покарання та ухвалено в зазначеній частині новий вирок. Крисіна Ю.В. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років”, - повідомляє прес-служба Апеляційного суду.

У суді нагадали, що 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва визнав Крисіна винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4  ст. 296 (“Хуліганство”) Кримінального кодексу України, та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки. Проте у відповідності до ст. 75 Кримінального кодексу України його було звільнено від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 2 роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки, передбачені ст. 76 ККУ. Зокрема, періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід Крисіну у вигляді особистого зобов'язання залишено без змін.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги прокурора та представників потерпілих задоволено частково.

Як повідомляє Громадське, суд переконала відсутність щирого каяття і докази продовження злочинної діяльності Крисіним.

Сам Крисін у суді визнав свою провину і просив залишити в силі вирок першої інстанції - Шевченківського суду - про умовне засудження.

Прокурори у справі повідомили, що під час винесення вироку в Шевченківському суді Києва суддею Олегом Лінником не було враховані дві обставини: свідчення іншого обвинуваченого Сергія Чемеса, який повідомив, що Юрій Крисін після вчинення злочину проти Веремія приносив йому на зберігання зброю “Форт-12” та гвинтівку “Мосіна”, яку згодом забрав.

Це, за словами прокурорів, свідчить про продовження злочинної діяльності чоловіка після лютого 2014 року.

Також слідство нагадало, що Крисін уже у 2015-2016 роках був фігурантом кримінальних проваджень за статтями "Хуліганство" та "Незаконне зберігання зброї". Окрім того, слідство встановило, що Юрій Крисін свідомо схиляв до неправдивих свідчень інших фігурантів справи: Павла Бялая, Сергія Чемеса, Віталія Чередника.

На думку прокуратури, норма “сприяння слідству” не може застосовуватися у кримінальному провадженні. Також не може бути застосована стаття 75 ККУ - "Звільнення від відбування покарання з випробуванням".

Тепер Крисін упродовж трьох місяців може подати касаційну скаргу.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

28 грудня 2017 року суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник заявив, що вважає справедливим свій вирок щодо умовного покарання Юрію Крисіну.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!