ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суддя Лінник, який умовно засудив Крисіна, вважає справедливим свій вирок

28.12.2017, 10:42
Олег Лінник, фото - Громадське

Суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник заявив, що вважає справедливим свій вирок щодо умовного покарання Юрію Крисіну, який був причетний до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія. Про це він заявив 28 грудня, повідомляє Громадське.

“Так, на мою думку, це рішення абсолютно справедливе”, - сказав Лінник.

Нагадаємо, Юрія Крисіна зафіксували на відео, коли той в ніч на 19 лютого 2014 року добивав палицею пораненого журналіста В’ячеслава Веремія. Крисін підтвердив, що бив журналіста.

Також Крисін підтвердив, що збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

“Про те, що Крисін збирав людей, в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі пред’явленого обвинувачення. Це він у своїх показаннях казав, що організовував і збирав людей. Але в обвинуваченні цього нема. Також нема й статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. В обвинуваченні було лише про хуліганство і легкі тілесні”, — сказав суддя Лінник.

У 2014 році до Крисіна приставили державну охорону через нібито загрозу його життю, а запобіжний захід змінили на домашній арешт.

За цей час він став фігурантом інших справ, зокрема справи про напад на автозаправну станцію “Народна АЗС” у Києві в районі аеропорту “Жуляни” 5 травня 2016 року.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

22 ГПУ повідомила, що готує апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

25 грудня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, учасники якої вимагали ув’язнити Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

26 грудня низка українських громадських та медійних організацій заявили, що наполягають на повному та об’єктивному дослідженні судом та правоохоронними органами справи Юрія Крисіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!