ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вирішено звільнити суддю, який забороняв Нацраді розглядати справу "Радио Вести"

18.10.2017, 13:25

18 жовтня третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила застосувати дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади судді Франківського районного суду міста Львова Василя Масендича – автора судової ухвали, яка забороняла Нацраді розглядати питання щодо продовження ліцензії київського “Радио Вести” (ТОВ “ТРК “Дивосвіт”). Про це повідомила заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук, інформує “Детектор медіа”.

Своє рішення дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила за результатами розгляду дисциплінарної справи, відкритої за скаргами Нацради і народного депутата Сергія Висоцького.

Голова Нацради Юрій Артеменко уточнив у Facebook, що наразі суддя Масендич відсторонений від виконання обов'язків до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення. “Дисциплінарна палата прийняла рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності та внесення подання до Вищої ради правосуддя про звільнення відповідного судді. На сьогоднішній день, Масендич В.В. відсторонений від виконання своїх посадових обов'язків до ухвалення ВРП рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати”, - написав він.

Сергій Висоцький теж поінформував про ухвалене рішення. “На власному досвіду пересвідчився у тому, що нові інститути працюють. Щойно Вища рада правосуддя вирішила звільнити суддю Масендича, який у неправовий спосіб захищав кремлівське радіо "Вєсті", заборонивши Нацраді розглядати питання про ліцензію. Хай буде уроком для всіх судей, які вирішили попрацювати на Росію!”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 16 лютого 2017 року Нацрада перенесла розгляд питання про продовження терміну дії ліцензії ТОВ “ТРК “Дивосвіт” (частота 104,6 МГц у м. Києві), оскільки суддя Франківського районного суду Львова Василь Масендич виніс 15 лютого ухвалу щодо забезпечення позову громадянки Н. Бондарєвої до зазначеної компанії. Цією ухвалою Національній раді було заборонено ухвалювати будь-які рішення стосовно заяви мовника.

Таке рішення, зауважує Нацрада, обмежило дискреційні повноваження державного органу. Тому регулятор, вбачаючи у таких діях судді щодо винесення ухвали перешкоджання його діяльності, подав скаргу до Вищої ради правосуддя.

24 лютого 2017 року Франківський районний суд міста Львова задовольнив заяву Національної ради про скасування забезпечення позову в судовій справі за позовом громадянки Н. Бондарєвої.

3 березня Нацрада відмовила ТОВ “ТРК “Дивосвіт” у продовженні ліцензії на мовлення в Києві.

23 лютого Нацрада відмовила “Радио Вести” (ТОВ “Телерадіовидавнича компанія “Мастер”) у продовженні ліцензії на мовлення в Харкові.

Liked the article?
Help us be even more cool!