ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Зустрінемось на Драмі 2. Два роки після Маріуполя”: Громадське радіо створило новий радіофільм

Громадське радіо створило другу частину радіофільму “Зустрінемось на Драмі” – “Зустрінемось на Драмі 2. Два роки після Маріуполя”. Авторка радіофільму – звукорежисерка Громадського радіо Юлії Соганчі.

Цей радіофільм – історія про те, як через війну митці з Маріуполя розлетілись по всьому світу, але взяли із собою віру і надію в те що, мистецтво має значення, що воно допоможе зберегти памʼять і допоможе створити щось нове. 

Герої цієї розповіді акторка, актор та режисер митці з Маріуполя. 

Премʼєра радіофільму в етері Громадського радіо  відбулась 19 червня. Він вже доступний на подкаст платформах та YouTube.

Авторка ідеї та звукорежисерка фільму Юлія Соганчі 7 років працювала у Маріупольському Драмтеатрі. Вона зібрала свідчення про злочини росіян та історії українських митців, які ховались у стінах Маріупольського драмтеатру у 2022 році. 

“Перед тим, як робити цей аудіофільм, один з героїв запитав мене, а навіщо, кому це цікаво? Зараз же відбувається так багато страшних подій… А я відповіла: “Саме тому, що зараз відбувається так багато страшних подій, ми не повинні забувати про жодну з них”, говорить Юлія Соганчі. 

У першій частині фільму “Зустрінемось на Драмі” герої працівники та працівниці Маріупольського театру говорять, що театр нищили двічі: спочатку російська культура, потім російська бомба. 

У другій частині авторка розповідає, як склались долі людей мистецтва, які, попри все, продовжують творити. 

“Під час прослуховування фільму відчуваються деякі емоційні гойдалки: від страшних спогадів до віри у майбутнє. Так як відчувається щодня загалом наше життя”, ділиться головна редакторка Громадського радіо та ведуча проєкту Вікторія Єрмолаєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!