ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальну групу 5 каналу не пустили на засідання "Інтерсіті"

27.11.2019, 12:38
Фото – скриншот з відео 5 каналу
Фото – скриншот з відео 5 каналу

Знімальну групу 5 каналу не пустили на засідання філії української залізничної швидкісної компанії (ФЗШК) “Інтерсіті”, де проводився перший етап конкурсу на постачання послуг у потягах на 2020 рік. Про це повідомляється на сайті 5 каналу.

Як повідомляє канал, засідання філії відбулося 21 листопада, але проходило воно за зачиненими для преси дверима, зокрема й для знімальної групи 5 каналу.

Один із представників організаторів конкурсу, що вийшов до журналістів, не уточнюючи своєї посади, запевнив, що причина відмови – неправильно вказаний час у запиті на зйомку. 

Проте канал зазначає, що година приїзду знімальної групи була попередньо погоджена з організаторами в телефонному режимі і вказана була коректно. "Коли представнику служби забракло аргументів, він без пояснень зник за турнікетом", – йдеться в сюжеті.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначає, що недопуск журналістів до інформації про конкурс, який проводився державним підприємством, має ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста”.

За його словами, філія української залізничної швидкісної компанії “Інтерсіті” не може приховувати інформацію про свою діяльність, оскільки має державну частку в статуті.

“Відповідно до частини четвертої статті 21 Закону України “Про інформацію”, до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені відомості щодо діяльності державних та комунальних унітарних підприємств, господарських товариств, у статутному капіталі яких понад 50% акцій (часток) належать державі або територіальній громаді, а також господарських товариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарському товариству, частка держави або територіальної громади в якому становить 100%, що підлягають обов’язковому оприлюдненню відповідно до закону”, – сказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!