ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальна група Ukrainian Witness потрапила під прицільний обстріл в Авдіївці

12.08.2022, 09:34
Фото – фб Ukrainian Witness
Фото – фб Ukrainian Witness

Знімальна група Ukrainian Witness потрапила під обстріл в Авдіївці в четвер, 11 серпня. Про це видання повідомило на своїй сторінці у фейсбуці. Журналісти вважають, що обстріл вівся по них прицільно.

За словами журналістів, військовослужбовець, який супроводжував групу, почув звук безпілотника, невдовзі після чого почався прицільний обстріл. Журналіст Олексій Продайвода витяг осколок зі свого бронежилета. "Все в порядку. Олексій цілий, живий і здоровий. Оператор Олександр Давиденко теж. Так само шкоди не отримав і супроводжуючий", – повідомляє Ukrainian Witness. 

Видання цитує журналістa Олексія Продайводу: "Лежали довго втрьох – я, Саня і боєць. Дивилися, як хати горять після денних прильотів, нас побачили з дрона і вісім набоїв вгатили. Прям у лічених метрах. Пощастило, що була поруч балка і колія, то ми туди лягли. Ще й під деревами. Знімаю бронік і така штука випадає – осколок. Боєць каже, то на вильоті вже".

Окремо видання зазначає, що знімальна група UW була екіпірована відповідно до міжнародних вимог. "З великими написами "PRESS", де це тільки можливо. Ми маємо всі підстави вважати, що ті, хто вів вогонь, розуміли, що стріляють по журналістах, оскільки в районі, де відбувся обстріл, військових немає. Гатили прицільно в людей, вдягнутих у бронежилети з великим написом "PRESS". Там перебуває виключно місцеве населення, і час від часу приїздить з гуманітарною місією місцева влада", – заявив Ukrainian Witness.

Скриншот зі сторінки Ukrainian Witness

Журналістам вдалося зняти відео, яке вони планують опублікувати в межах нового матеріалу UW про Авдіївку.

Ukrainian Witness – це новий медіапроєкт, фокус якого – зафіксувати жахливі події в Україні. Проєкт ініціював громадський активіст Віталій Дейнега, засновник фонду "Повернись живим".

Liked the article?
Help us be even more cool!