ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальна група "Фактів ICTV" потрапила під обстріл на околицях Бахмута

07.12.2022, 13:38
Фото – фейсбук Aleksandr Savchenko
Фото – фейсбук Aleksandr Savchenko

Знімальна група "Фактів ICTV" – спеціальний кореспондент Костянтин Мельников та оператор Дмитро Матвієнко – потрапила 5 грудня під російський обстріл на околицях Бахмута на Донеччині. Про це ІМІ повідомив Костянтин Мельников.

За його словами, вони працювали з військовими, знімали роботу піхоти та укріплення наших позицій. Він додав, що, поки вони працювали, ворог, ймовірно, помітив їх з дрона, оскільки через декілька хвилин їх обстріляли. Серед інших груп були ще Суспільне та Sky News.

Журналісти не постраждали, але, розповів Костянтин, ушкоджень зазнала їхня автівка. "Ударною хвилею і осколками вибило заднє вікно, бокове пасажирське за водієм, пошкодило вітрове. Уламки пробили кузов", – розповів журналіст.

Костянтин Мельников не відкидає, що російські військові знали, що обстрілюють журналістів. "Чи цілеспрямовано, важко сказати, бо ми все ж з військовими працювали. Але маркування на бронежилетах і касках було на всіх представниках ЗМІ. І, враховуючи, що нас, найімовірніше, помітили з дрона, вони знали що б'ють по журналістах", – зазначив він.

Обстріл журналісти перечекали в укритті й залишили військові позиції, щойно ворог припинив вогонь.

 

Фото ІМІ надав Костянтин Мельник

Liked the article?
Help us be even more cool!