ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зі звірячим маніакальним смаком підхоплюють усі публічні акції родин українських військовополонених – Юсов про роспропаганду

Ключові напрями російської пропаганди й спеціальних інформаційно-психологічних операцій (ІПСО) проти українців залишаються незмінними, розповів в інтерв'ю Укрінформу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

“Спроба демотивувати, розколоти суспільство, підірвати довіру до Збройних сил і політичного керівництва України, гіперболізувати проблеми, які існують у державі”, – зазначив Юсов.

Він навів приклад маніпуляції довкола теми корупції: “за що ви воюєте?”, “який сенс, якщо немає сенсу, здавайтеся”, “вони все вкрадуть”, “Америка вам не допоможе”.

“Ці наративи не спрацювали на початку повномасштабного вторгнення, але зараз росіяни намагаються методично доносити їх до українського суспільства”, – зауважив представник ГУР.

Він додав, що Росія використовує різні болючі теми, зокрема трагедії родин військовополонених. 

“Зверніть увагу, з яким звірячим маніакальним смаком вони підхоплюють і транслюють усі, навіть найменші публічні акції родин українських військовополонених. Для російської пропаганди немає нічого святого. Демотивувати і розколоти українців – це їхнє завдання. І, на жаль, в Україні є люди, які свідомо або несвідомо продовжують час від часу підхоплювати російські пропагандистські наративи”, – резюмував Андрій Юсов.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що найближчим часом росіяни шукатимуть нових спікерів та нові інформаційні майданчики для поширення кремлівських наративів.

Liked the article?
Help us be even more cool!