ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська депутатка подала до суду на газету "20 хвилин"

11.12.2019, 10:19
Фото – Житомир.інфо
Фото – Житомир.інфо

Редакція житомирського видання “20 хвилин” отримала позовну заяву від депутатки Житомирської міської ради від БПП Лариси Жигадло, яка вимагає спростування поданої газетою інформації та відшкодування морального збитку в розмірі 5 тис. грн. Про це повідомляє представник ІМІ в Житомирській області.

Причиною звернення до суду стала розміщена виданням стаття про прийняття депутаткою як головою ОСББ “Молочник” безповоротної допомоги в сумі 200 тис. грн від ТОВ “Юпіджі”. В позовній заяві Лариса Жигадло стверджує, що опублікована інформація не відповідає дійсності, принижує її честь, гідність та ділову репутацію. 

У надісланій виданню позовній заяві відсутня друга сторінка. Відповідно до статті 177 Цивільного процесуального кодексу України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї.

“У зв'язку з тим, що редакція не в змозі повною мірою ознайомитися з вимогами позивача, суддя повинен був на підставі статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього ж кодексу, постановити ухвалу про залишення позовної заяви без руху”, – зазначила головна редакторка газети “20 хвилин” Ольга Сідлецька.

Незважаючи на це, 4 грудня суддя Житомирського районного суду Житомирської області Інна Зубчук ухвалила відкрити загальне позовне провадження в цій цивільній справі.

“Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні”, – йдеться в тексті ухвали.

Liked the article?
Help us be even more cool!