ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Zhytomyr.city опублікувало зізнання нібито нападників на квартиру Ніколова

Видання Zhytomyr.city на YouTube-каналі опублікувало заяву двох чоловіків, які представляються Дмитром та Денисом і стверджують, що співробітник СБУ Олексій замовив їм напад на квартиру журналіста Юрія Ніколова.

За словами чоловіків, Олексій запропонував їм "допомогти Україні та трохи "приструнити" говіркого чоловіка". Йдеться про висловлювання Ніколова на адресу президента.

Як розповіли чоловіки, Олексій сказав, що "працює напряму з СБУ", постійно ходив у військовій формі й викликав враження дуже порядної та відповідальної людини. Він надав Дмитру та Денису докладні інструкції, що саме потрібно написати на аркушах паперу та що потрібно вимовляти на відео. Відео потрібно було зняти обов’язково як підтвердження виконаного завдання. 

До Києва виконавців довіз їхній знайомий, який раніше працював у поліції. На запитання, чи не має тут якогось криміналу, він також заспокоїв хлопців, наголосивши, що "вони роблять це заради України". 

Після нападу на квартиру Юрія Ніколова чоловіки відзняли відео та надіслали Олексію. За словами хлопців, вони "працювали" втрьох.

Як пише Zhytomyr.city, чоловіки вирішили, що їх використали "в якійсь незрозумілій грі" й зважилися на відкрите відеоінтерв’ю.

"Крім того, частину відео хлопці намагалися скинути через месенджери, але з невідомих причин після відправки першого файлу заявилося повідомлення, що "відео відсутнє на сервері". Яким чином це могло статися і хто втручався в особисті мобільні пристрої під час нашої розмови, також поки що загадка", – пише видання.

Наприкінці розмови хлопці заявили, що готові перепросити особисто Юрія Ніколова і що вони не знали, до кого саме вони їдуть. 

Сам Юрій Ніколов оприлюднив матеріал Zhytomyr.city на Facebook-сторінці без коментарів, лише зазначивши:

"Навіть для мене це головокружитєльна історія".

Як повідомляв ІМІ, 21 січня поліція повідомила, що встановила п’ятьох учасників, які 15 січня 2024 року ломились у квартиру Юрія Ніколова. 15 січня журналіст заявив про залякування: невідомі намагалися 14 січня потрапити до його квартири, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами "ухилянт", "зрадник". Після інциденту пост про це опублікував телеграм-канал "Карточный Офис", у якому повідомлялося, що це нібито військові приїхали, щоб передати журналісту повістку. Майже одночасно провокативний допис про Юрія Ніколова поширили телеграм-канали "Вертикаль" та "Джокер". 15 січня телеграм-канал "Джокер" оприлюднив відео з цитатою Ніколова про президента Володимира Зеленського і пов'язав напад на квартиру журналіста з його словами про главу держави.

19 січня правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України).

26 січня 2024 року Юрій Ніколов повідомив, що поліція відпустила п’ятьох учасників, які 15 січня ломились у його квартиру

Liked the article?
Help us be even more cool!