ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ніколов повідомив, що поліція відпустила п’ятьох учасників, які ломились у його квартиру

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов повідомив, що поліція відпустила п’ятьох учасників, які 15 січня ломились у його квартируПро це він написав на своїй фейсбук-сторінці та підтдвердив інформацію ІМІ.

Про те, що нападників відпустили, Ніколов дізнався сьогодні, 26 січня, оскільки був у поліції, куди подав заяву як потерпілий у справі. 

“Дізнався, що поліція, коли встановила і обшукала, так відразу і відпустила “пʼятьох учасників протиправних дій щодо журналіста”. Нікого не затримали, бо нікому зараз немає підозр. Вони на волі. Ніяких подробиць щодо виявлених у них переписок і показів мені не повідомили. Пообіцяли розповісти, коли закінчиться досудове розслідування. Коли воно закінчиться – теж не сказали”, – написав він. 

Журналіст додав, що кваліфікація кримінального провадження лишилася та сама. “Кваліфікація зараз та сама легка – ч. 2 ст. 171, тобто без згадки організованого кимось злочину, як у ч. 3. Життя продовжується”, – написав він.

Як повідомляв ІМІ, 21 січня поліція повідомила, що встановила п’ятьох учасників, які 15 січня 2024 року ломились у квартиру Юрія Ніколова. 15 січня журналіст заявив про залякування: невідомі намагалися 14 січня потрапити до його квартири, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами “ухилянт”, “зрадник”. Після інциденту пост про це опублікував телеграм-канал “Карточный Офис”, у якому повідомлялося, що це нібито військові приїхали, щоб передати журналісту повістку. Майже одночасно провокативний допис про Юрія Ніколова поширили телеграм-канали “Вертикаль” та "Джокер”. 15 січня телеграм-канал “Джокер” оприлюднив відео з цитатою Ніколова про президента Володимира Зеленського і пов'язав напад на квартиру журналіста з його словами про главу держави.

19 січня правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!