ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителю Чернігівщини дали 3 роки в'язниці за антиукраїнські заклики в "Однокласниках"

09.08.2021, 11:28
Фото - network
Фото - network

Чернігівський апеляційний суд призначив тюремне покарання у вигляді 3 років позбавлення волі місцевому жителю, який розповсюджував у соцмережі “Однокласники” матеріали із закликами до зміни меж території України.

Такий вирок суд виніс 29 липня, повідомляє “Судовий репортер”.

1 квітня цього року Деснянський суд Чернігова визнав чоловіка винуватим за ч. 1 ст. 110 КК України та призначив 3 роки позбавлення волі, але звільнив від відбуття тюремного покарання з іспитовим строком 1 рік. 

Прокурор оскаржив це рішення, кажучи, що особа повторно засуджується за подібний злочин проти основ національної безпеки України. Чернігівський апеляційний суд скасував умовне покарання.

За матеріалами справи, уродженець села Кизил-Озек Алтайського краю, Російської Федерації, який має українське громадянство, розміщував дописи в “Однокласниках” 18, 30 жовтня і 13 листопада 2019 року. Він закликав провести народний референдум щодо об’єднання руських земель та створення могутньої єдиної держави Русі у складі європейської частини Росії, Білорусі та північного й південно-східного регіонів України. Писав, що "Украины никогда не было и нет!".

В іншій публікації міститься заклик провести народний референдум за створення нової країни, в якій будуть жити “свободные русские люди без бандеровцев и западных прихвостней”.

У 2018 році чоловік вже був засуджений за подібний злочин – заклики в соцмережах до повалення діючої влади і позбавлення влади “кривавого диктатора” Порошенка. “Устройте ему настоящую революцию, лишите этого кровавого диктатора власти… 450 (депутатів ВРУ — ред.) должны быть повешены у входа в здание парламента уКраины”, – писав цей чоловік. Суд дав йому 2 роки умовно.

Liked the article?
Help us be even more cool!