ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителя Харківщини судитимуть за перешкоджання роботі журналістів

Харківська окружна прокуратура відправила до суду обвинувачувальний акт стосовно 39-річного жителя селища Рогань у Харківській області. Його обвинувачують у перешкоджанні професійній діяльності журналісті (ч. 1 ст. 171 КК України). Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури. 

У січні 2022 року кореспонденти приїхали до нього і його співмешканки у селищі Рогань, аби висвітлити попередні заяви до поліції з приводу жорстокого поводження з дитиною. Чоловік був нетверезий і почав штовхати журналістів, відштовхувати камеру і лаятися на медійників.

Фото - Харківська обласна прокуратура

Як зазначили у прокуратурі, це завадило журналістам підготувати сюжет, у якому вони хотіли підтвердити або спростувати жорстоке поводження з дитиною з боку матері та вітчима.

У прокуратурі додали, що після початку повномасштабного вторгнення чоловік виїхав до Львова і тривалий час переховувався там. Втім правоохоронці затримали чоловіка, а розгляд його справи продовжили. 

Як повідомляв ІМІ, у квітяні 2024 року Верховний Суд призначив новий розгляд справи щодо перешкоджання журналістці онлайн-медіа “Корабелів.інфо” Наталії Бєловій під час президентських виборів у 2014 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!