ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти зібралися на Глобальний медіафорум у Бонні

19.06.2023, 14:50
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Робота журналістів полягає не лише в тому, щоб доносити правду, але й у тому, щоб не розпалювати розбіжностей та суперечностей. Цей меседж є головним на 16-му Глобальному медіафорумі Deutsche Welle, який відбувається в Бонні 19 і 20 червня, повідомляє Укрінформ.

"Ваша робота як представників ЗМІ є надзвичайно важливою. Вільні суспільства потребують вільних медіа: доносити правду та притягувати до відповідальності тих, хто має владу. Ця робота також є вирішальною для подолання розбіжностей у такому складному світі", – заявила, звертаючись до учасників, міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

Вона закликала до розуміння іншої сторони, подивитися на ситуацію з іншої перспективи, що "є особливо важливим в умовах російської брутальної війни проти України, від якої страждають люди далеко за межами Європи".

Гендиректор Deutsche Welle Петер Лімбург закликав журналістів бути відповідальними, шукати конструктивні рішення і пам’ятати, що деякі суперечності можуть бути корисними, а деякі – ні: "Ми потребуємо використовувати соцмережі на користь. Журналісти мають задавати тон".

У центрі уваги медіафоруму є дискурс про важливість журналістики з огляду на "соціальні розбіжності" нашого часу. Тема заходу – "Долання розбіжностей у суспільствах".

Учасники – представники засобів масової інформації з 25 країн, зокрема з України, політики та експерти – дискутують про роль медіа в часи посилення суперечок і роздробленості суспільств. Важливість журналістики в їхньому подоланні є актуальнішою, ніж будь-коли, підкреслюють учасники.

Конференція зосереджена на таких темах, як баланс ЗМІ між документуванням соціальних потрясінь і активним захистом фундаментальних цінностей і громадянського суспільства; чи не сприяє "занадто активне висвітлення" конфліктів їхньому подальшому розпалюванню; як війни та репортажі про них впливають на роботу журналістів у довгостроковій перспективі; чи використовує журналістика правильні інструменти для ефективної протидії популізму та інші.

Глобальний медіафорум DW об’єднує медіапрофесіоналів і осіб, які ухвалюють рішення в галузі політики, науки, культури та бізнесу з Німеччини та всього світу, щоб обмінятися думками щодо поточних викликів і повчитися одне в одного. Захід проходить у Бонні, де розташована штаб-квартира Deutsche Welle.

Участь у форумі цьогоріч беруть близько 2 тисяч фахівців.

Як повідомляв ІМІ, білоруську незалежну журналістку Олену Ковальчук не пустили до України, коли вона їхала на Львівський медіафорум, що відбувався 25–27 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!