ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруську журналістку не пустили в Україну - БАЖ

30.05.2023, 17:16

В Україну не пустили білоруську незалежну журналістку Олену Ковальчук, яка їхала на Львівський медіафорум, що проходив 25-27 травня у Львові. Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Спочатку, зазначає БАЖ, водії компанії Ecolines відмовилися посадити журналістку з білоруським паспортом в автобус до Львова. 

Пізніше, коли Олена Ковальчук таки доїхала до кордону, прикордонники України відмовили їй у в’їзді на територію країни, незважаючи на офіційне запрошення взяти участь у форумі. Організатори форуму намагалися зробити все можливе, але скасувати рішення прикордонників не вдалося.

Керівниця Львівського медіафоруму Ольга Мирович розповіла, що попри запрошення на форум, вони попереджали, що остаточне рішення завжди залишається за Прикордонною службою України.

“Надане нами запрошення підтвердило підстави для в’їзду, але остаточне рішення завжди залишається за Прикордонною службою України. Про ці ризики ми попереджали колег ще на етапі планування поїздки. Ми хочемо організувати десятий LMF у травні 2024 року і віримо, що тоді Україна виграє війну з Росією, а перепони для в’їзду журналістів з Білорусі будуть зняті”, – прокоментував Мирович.

Як зазначає БАЖ, у попередні роки білоруські медійники були частими гостями Львівського медіафоруму, а сам форум дуже допоміг представникам незалежних ЗМІ після подій 2020 року.

Ольга Мирович в коментарі ІМІ повідомила, що вони запрошували на форум журналістів БАЖ та Прес-клубу, але попереджали, що через воєнний стан в Україні остаточне рішення залежить від прикордонної служби. 

“Ми насправді звернулися до Пресклубу та БАЖ, що ми б хотіли бачити їх, як учасників, ми кожного року це робимо. Вони дали список, ми з кожним сконтактували і дали запрошення, яке підтверджувало мету в'їзду. Водночас ми одразу попередили, оскільки воєнний стан, що рішення залежатиме від прикордонної служби”, - розповіла вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!