ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти закликають повернути на посаду начальника пресслужби тактичної групи "Грім" Дмитра Плетенчука

23.05.2023, 13:18
Фото – фейсбук Дмитра Плетенчука
Фото – фейсбук Дмитра Плетенчука

Українські журналісти закликають відновити на посаді начальника пресслужби тактичної групи “Грім” Дмитра Плетенчука. 

Про це йдеться в їхньому листі до міністра оборони Олексія Резнікова, командувача ОСУВ “Одеса” генерал-майора Едуарда Москальова, в.о. директора Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міноборони пані полковника Ірини Макаренко.

Нагадаємо, про відсторонення Дмитра Плетенчука стало відомо ввечері 22 травня після його допису у фейсбуці про збитий російський літак Су-35. Відповідний пост Дмитро пізніше видалив. Однак інформацію про літак згодом підтвердили в Командуванні Повітряних сил.

У листі журналісти заявляють, що висловлюють “категоричну незгоду проти усунення капітана 3 рангу Дмитра Плетенчука від виконання обов'язків, передбачених посадою начальника пресслужби тактичної групи “Грім” (Херсон)”.

За їхніми словами, Дмитро Плетенчук – відповідальний та сумлінний фахівець, який неодноразово сприяв оперативній та ефективній роботі кожного з них. 

“В результаті українська та міжнародна спільноти були вчасно поінформовані про досягнення української армії та воєнні злочини, які скоїла Російська Федерація. Чи було проведено службове розслідування та чи були встановлені конкретні негативні наслідки від допису у фейсбуці Дмитра Плетенчука? Чи було застосовані до нього заходи дисциплінарного впливу, зокрема догана замість оприлюдненого управлінського рішення?” – йдеться в листі. 

Також журналісти наголошують, що представники ОК “Південь” “уже неодноразово ухвалювали та/або продовжують ухвалювати рішення, які прямо або опосередковано негативно впливають на інформаційну стратегію спротиву нашої держави, навмисно ускладнюючи, а подекуди унеможливлюючи роботу на південному напрямку”. “Зазначимо, що створені нами матеріали показували боротьбу з ворогом та життя на деокупованих територіях часто всупереч, а не за сприяння ОК “Південь”, – йдеться в листі.

Крім поновлення на посаді Плетенчука, журналісти також просять розглянути можливості позитивних та ефективних змін у комунікаційній і кадровій політиці пресслужби ОК “Південь”.  

Листа підписало 100 журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!