ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти із Сум відкрили фотовиставку, щоб привернути увагу до міста, яке щодня обстрілює РФ

18.09.2024, 17:26
Альона Яцина

Журналісти сумського видання “Кордон.Медіа” відкрили в місті фотовиставку до Дня міста, який цьогоріч припав на 7 вересня. 

Про це повідомила представниця Інституту масової інформації в Сумській області Альона Яцина. 

День міста мешканці Сум відзначають щорічно першої суботи вересня. Цьогоріч Сумам виповнилося 369 років. Оскільки переважна більшість працівників Кордон.Медіа є мешканцями Сум, то вони вирішили зробити подарунок місту у вигляді фотовиставки, який мав би символізм як для них самих, так і для містян.

Журналісти Кордон.Медіа на виставці. Фото – Кордон.Медіа

Журналісти зробили цю фотовиставку, щоб привернути увагу до Сум, які щодня обстрілюють росіяни. Вони хочуть запам’ятати місто таким, яким воно є зараз, і підбадьорити настрій сумчан, адже він залежить від того, як минула попередня ніч.

 
 
Фотовиставка сумських журналістів. Фото – Кордон.Медіа
Суми. Фото – Кордон.Медіа

На стендах з фото, які можна було побачити на Театральній площі Сум, журналісти розмістили qr-коди, за якими всі світлини доступні до завантаження.

Автори фото – воєнкори Єгор Криворучко та Павло Зарва – зафіксували містом таким, яким воно є зараз. На світлинах не лише ті будівлі, які вважаються візитівками Сум, а й звичайні будинки та вулиці, які жителі бачать щодня.

Суми. Фото – Кордон.Медіа

“Наша аудиторія звикла до того, що ми показуємо жахіття війни. Попри те що від Сум до російського кордону всього 30 км, а щоденні обстріли КАБами та балістикою стали частиною життя міста, місцеві жителі продовжують жити, любити та мріяти”, – говорить співзасновниця і головна редакторка Кордон.Медіа Олеся Боровик. 

 

Суми. Фото – Кордон.Медіа

“Тривоги, вибухи та постійний страх – все це стало частиною повсякденності сумчан. З одного боку, ситуація в місті здається абсолютно контрольованою: люди живуть звичне життя, ходять на роботу, навчаються, діти відвідують гуртки. Вдень, попри тривоги, місто живе, але майже щовечора вже протягом місяця в місті починають лунати вибухи, інколи їх чутно всю ніч. Ворог закидає Суми та села навкруги ракетами та керованими авіабомбами: є жертви, поранені, є й руйнування”, – розповідає Олеся Боровик. 

 
Суми. Фото – Кордон.Медіа

Виставка триватиме до кінця вересня на локації “Трибуна парк”.

Фотографії міста можна завантажити тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!