ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти, які чатують за звільненими з полону, схожі на наглядачів у в’язницях – психологиня

13.09.2019, 13:54
Фото – hromadske.radio
Фото – hromadske.radio

Журналісти, які зараз чатують біля “Феофанії” за звільненими з російського полону, дуже схожі на наглядачів у в’язницях. 

Про це в ефірі Громадського радіо сказала психологиня, завідувачка відділу забезпечення діяльності уповноваженого Президента з реабілітації учасників бойових дій Наталя Зарецька.

Вона розповіла, що полон є одним з найнеприродніших станів для людини, коли людина повністю контрольована ззовні, через що отримує дуже великий психологічний тиск.

“Для журналістів, які чатують перед “Феофанією”, я можу сказати, що вони роблять і як вони сприймаються. Дивіться: полонений був у камері, у нього був якийсь його наглядач, який за ним наглядав, був конвоїр, який його переводив. Людина в цьому перебувала багато років, він у сні розуміє, що до нього може зайти конвоїр, слідчий, наглядач, допитувач – стороння ворожа особа. І тепер він потрапляє в палату лікарні, за ним бігають журналісти, і вони дуже схожі на наглядачів, які його чатують.

Журналісти просять ефірів, ставлячи питання. То скажіть тоді, а чим вони від слідчих відрізняються? І він мусить їм віддати питання, тому що їм потрібно тут і зараз. Тобто вся медіаспільнота, яка зараз прокачала ці дні, на підсвідомості звільнених умовно прирівнялася до слідчих, з чим я медіаспільноту щиро вітаю”, – зазначила психологиня.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня Україна обмінялася з Росією в’язнями у форматі "35 на 35". До України повернулися 24 військовополонених моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов, активіст Олександр Кольченко і журналіст Роман Сущенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!