ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти та активісти зібрали базу на майже 149 тисяч російських військових

31.08.2022, 10:15
Фото – скриншот з rwc.shtab.net
Фото – скриншот з rwc.shtab.net

За пів року повномасштабної війни громадські активісти з “Антикорупційного штабу” та журналісти зі “Слідства.Інфо” зібрали в онлайн-реєстрі “Російські воєнні злочинці” 148 631 профіль російських військових. 

Про це повідомляє “Слідство.Інфо”.

До профілів військових додано інформацію про конкретні злочини, які могли вчиняти окупанти: ці дані підкріплено посиланнями на журналістські розслідування та офіційні підозри правоохоронців.

Онлайн-реєстр складається зі списків, оприлюднених Центром оборонних стратегій та Головним управлінням розвідки, бази даних “Ищи своих”, соцмереж та розслідувань журналістів. 

Мета проєкту – допомогти зібрати докази злочинів конкретних осіб під час воєнних дій для подальшого використання в українських та міжнародних судах. 

Голова правління “Антикорупційного штабу” Сергій Миткалик зазначив, що це найбільша база, з усіх подібних сервісів в Україні. “Наше завдання – щоб кожен російський злочинець, який віддавав наказ, убивав українських громадян або руйнував нашу інфраструктуру, був покараний. Ми зібрали найповнішу базу профайлів – майже 150 тисяч”, – сказав він. 

Керівниця “Слідства.Інфо” Анна Бабінець повідомила, що журналісти “Слідства.Інфо” у своїх матеріалах вже довели участь у війні близько 200 російських військових.

“Ми, як журналісти-розслідувачі, взяли за основний напрям роботи довести, хто з російських військових що конкретно робив і в якому конкретно населеному пункті. Ми розуміємо, що іноді це виглядає, як вичерпати ложкою океан, але це наша робота – шукати і доводити участь кожного”, – розповіла вона.

“Коли у квітні Генпрокуратура оголосила перші 10 підозр російським військовим, сім із цих росіян були ідентифіковані нашими журналістами”, – додала Бабінець. 

Крім того, голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик також навів цифри, що свідчать про складність роботи слідства: з 25 тисяч проваджень оголошено лише 93 підозр, з яких було лише вісім обвинувальних актів, повідомляє Укрінформ.

Liked the article?
Help us be even more cool!