ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Слідства.Інфо" помітили, що під час роботи над фільмом про Альперіна за ними стежать

28.02.2020, 13:15
Фото – detectiv-kuban.ru
Фото – detectiv-kuban.ru

За журналістом "Слідства.Інфо" Дмитром Реплянчуком та продюсеркою Євгенією Моторевською стежили під час роботи над фільмом-розслідуванням "Король контрабанди" про українського бізнесмена Вадима Альперіна. Про це Дмитро Реплянчук повідомив "Детектору медіа".

Він розповів, що стеження зафіксували лише в Одесі, куди приїхали, щоб записати коментар з Вадимом Альперіним.   

“Поза Одесою ми не помічали (стеження за собою. – Ред.). Але треба враховувати, що ми не професійні правоохоронці, оперативники, тобто ми не маємо тих навичок, аби зафіксувати професійне стеження за собою. Але в Одесі, коли ми під’їжджали до його (Вадима Альперіна. – Ред.) офісу, до будинку, де він може перебувати, ми постійно фіксували за собою одні й ті самі машини", – сказав Реплянчук.

Зокрема, автори фільму помітили, що за ними стежать особи на Chevrolet Aveo сірого кольору та на золотистому ВАЗ-2109.  

"Ми постійно помічали, що за нами ходять люди. Деякі люди намагалися приховуватися: лише ми на них починали дивитися – вони закривалися, намагалися міняти маршрут. Деякі люди, особливо під кінець, не приховуючись нас фотографували, фотографували номерні знаки нашої машини, намагалися ходити за нами, відслідковувати нас", – додав журналіст.

Водночас Дмитро Реплянчук уточнив, що прямого перешкоджання їхній роботі не було. "Вони не підходили до нас, не говорили з нами, ніяк не натякали, що стежать. Це скоріше спостереження для того, щоб доповідати про всі наші дії, про всі наші рухи", – сказав він.

Журналіст припустив, що це робилося для психологічного тиску або розвідування інформації, щоб "кінцевий замовник міг оперативно знати, що й де [роблять журналісти]".

Як нагадує видання, 26 лютого на телеканалі "UA:Перший" відбулася прем’єра фільму-розслідування "Король контрабанди" виробництва команди "Слідства.Інфо". Герой розслідування – український бізнесмен Вадим Альперін, який, за словами розслідувачів, завдяки великим грошам та зв'язкам змусив державу працювати на себе. Уперше про нього заговорили 2008 року, коли сомалійські пірати захопили судно "Фаїна", яке належало підприємцю, з українськими моряками на борту. Після цих подій Альперін зник з інформаційного простору.

Наприкінці 2019 року українські правоохоронці здійснили масштабну спецоперацію та викрили митні схеми бізнесмена. Журналісти проєкту "Слідство.Інфо" дізналися, що наразі детективи продовжують розслідування проти Вадима Альперіна та, як вони стверджують, його спільників із митниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!