ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Reuters, яких поранили під час поїздки з колаборантами, стали фіналістами премії Rory Peck Awards

06.10.2022, 16:45
Фото – rorypecktrust.org
Фото – rorypecktrust.org

Українські журналісти Олександр Єрмоченко та Павло Клімов, які працюють на міжнародну агенцію новин Reuters, стали фіналістами премії Rory Peck Awards 2022. Про це повідомляється на сайті Rory Peck Trust.

Єрмоченко та Клімов стали фіналістами премії в номінації “Новини”. Усі фіналісти будуть відзначені на церемонії нагородження 16 листопада; на вечері оголосять першого переможця в кожній з чотирьох категорій. 

Ця премія є визнанням праці журналістів-фрилансерів у висвітленні подій, які потрапляють у новини, з фокусом на безпосередності репортажів.

У дописі про Олександра та Павла йдеться, що вони працюють у команді, знімаючи фото й відео, беручи інтерв’ю та займаючись продюсерською роботою. Їхні історії висвітлюють увесь спектр драматичних подій, які розгорталися на сході України й кульмінацією яких стала облога заводу “Азовсталь” у Маріуполі.

“Їхня робота є одним з небагатьох джерел незалежної інформації в регіоні. Більшість репортерських організацій допускаються до об’єктів під наглядом; Олександру й Павлу ж вдається працювати незалежно”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, журналісти Reuters Олександр Єрмоченко та Павло Клімов отримали в червні поранення під Сєвєродонецьком унаслідок потрапляння під обстріл. Їхній водій загинув. Вони їхали на автомобілі, наданому підтримуваними Росією бойовиками, за кермом якого була особа, яку вони призначили. Крім того, вони їхали на підконтрольній Росії ділянці дороги між Сєвєродонецьком і містом Рубіжне.

Водночас журналіст Reuters Сергій Каразій повідомив ІМІ, що ці двоє журналістів працюють із дотриманням професійних стандартів та стандартів Reuters.  

“Це наші колеги, які там працюють із 2012 року, з часу Євро-2012. Вони жителі Донецька, громадяни України, мають українські паспорти й працюють на нас”, – розповів Каразій. 

На запитання, чи можна отримати об'єктивну інформацію на окупованих територіях, Сергій Каразій зауважив: “Можна, якщо ці люди працюють на Reuters”. Утім, він наголошує, що знайти таку інформацію дуже важко.

“Всі наші журналісти працюють з дотриманням усіх стандартів Reuters і всіх стандартів, які заведені в журналістиці, і, відповідно, так, це люди, які працюють на окупованих територіях. Так, люди, які там живуть, – це не люди, які туди заїжджають і виїжджають. Це люди, які не мають російських паспортів. Це люди, які, можливо, не зможуть там скоро працювати. І, в принципі, те, що ви бачите в телемарафоні – кадри розбитого Маріуполя, зруйнована “Азовсталь”, усе це знімали саме ці люди. І, власне, тому їх і висунуто на цю премію. І, так, це важко. Повірте мені, це дуже тяжко”, – додав журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!