ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти почали інформаційну кампанію на підтримку заарештованого Нарімана Мемедемінова

05.04.2018, 12:29
Фото - Фейсбук "Кримська солідарність"/Радіо Свобода

Журналісти почали інформаційну кампанію на підтримку заарештованого в анексованому Росією Криму громадського журналіста Нарімана Мемедемінова, повідомляє Громадське радіо.

Організатори відеозвернення на підтримку Нарімана Мемедемінова наголошують, що це тиск на всіх громадських журналістів у Криму та спроба нейтралізації всіх, хто сьогодні висвітлює незаконні арешти та обшуки.

Ініціаторка акції журналістка Олександра Єфіменко зазначає, що для всіх стрімерів, активістів і громадських журналістів у Криму зараз дуже важлива реакція колег, оскільки Наріману Мемедедімінову за його діяльність із висвітлення подій в Криму загрожує термін від 5 до 7 років арешту.

До відеозвернення долучилися Андрій Куликов, співзасновник та голова правління “Громадське радіо”; Олег Панюта, ведучий телеканалу “Україна”; Олена Бадюк, ведуча телеканалу “ТРК “Чорноморська”; Осман Пашаєв, продюсер UA:Крим; Лідія Полянська, ведуча Радіо Meydan.FM; Володимир Мжельський, шеф-редактор 5 каналу; Гаяна Юксель, директорка радіо Hayat; Айдер Муждабаєв, заступник генерального директора каналу ATR; Соня Сотник, ведуча Radio Rocks.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Перед затриманням до його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району увірвалися силовики та провели обшук, вилучили телефони і техніку у журналіста та його дружини.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста та громадського журналіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

23 березня низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів заявили, що вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

23 березня ІМІ закликав міжнародні організації захистити арештованого кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова.

23 березня Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом позбавлення волі кримського громадського журналіста та активіста Нарімана Мемедемінова.

Liked the article?
Help us be even more cool!