ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ІМІ закликає міжнародні організації захистити арештованого кримського журналіста

23.03.2018, 15:17

Інститут масової інформації вимагає звільнення кримського громадського журналіста Нарімана Мемедінова, затриманого в анексованому Криму співробітниками силових відомств Росії і арештованого окупаційною владою півострова.

ІМІ вважає арешт Мемедінова спробою тиску на свободу слова у Криму, а також спробою нейтралізації його журналістської діяльності, а саме документування і висвітлення порушень прав людини на півострові.

Ми вважаємо, що в умовах інформаційного вакууму, створеного Росією в Криму, громадські журналісти, або citizen journalists, - надзвичайно важливі в умовах тотального тиску на свободу слова.

Ми закликаємо всі міжнародні інституції та організації виступити на захист громадської журналістики в анексованому Росією Криму.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя заарештував кримськотатарського активіста та громадського журналіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.

22 березня співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. Перед затриманням до його будинку в селі Холмовка Бахчисарайського району увірвалися силовики та провели обшук, вилучили телефони і техніку у журналіста та його дружини.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

Низка громадських правозахисних організацій, а також українських журналістів вимагають від Росії та окупаційної влади Криму негайного звільнення Нарімана Мемедемінова.

Liked the article?
Help us be even more cool!