ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти грузинського каналу "Руставі-2" заявили, що його незалежність під загрозою

21.07.2019, 10:13
Фото - скриншот з відео radiosvoboda.org

Журналісти грузинського телеканалу “Руставі-2” провели акцію протесту в прямому ефірі після того, як Європейський суд ухвалив рішення про повернення телеканалу, який вважається опозиційним каналом, бізнесмену Кібару Халваші, якого журналісти вважають близьким до уряду, повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти вважають, що рішення суду спирається на непорозуміння і може бути останнім вироком редакторській незалежності каналу.

“Я впевнена, що після того, як Кібар Халваші прийде на канал, він стане проурядовим ЗМІ, і у нас немає жодного бажання працювати на такому телебаченні”, - сказала репортерка Тамар Багашвілі.

Новий гендиректор каналу Паата Салія зазначив, що сподівається отримати довіру колективу.

“Довіра прийде і журналісти побачать, що ніхто їх не чіпає. Я не маю жодних планів змінювати колектив”, - сказав. Проте, коли Салія заходив до телеканалу його зустріли журналісти-протестувальники.

Як повідомляв ІМІ, 17 липня генеральний директор грузинського телеканалу “Руставі-2” Ніка Гварамія був звільнений зі своєї посади. Це сталося відразу ж після того, як власником телеканалу знову став бізнесмен Кібар Халваші. Замість Гварамії він призначив керувати телеканалом свого юриста Паату Салію.

Гварамія за кілька годин до звільнення заявляв, що у нього підписаний контракт з телеканалом до 31 грудня 2020 року і що він не збирається нікуди йти. Після відставки він заявив про політичні причини свого звільнення, підкресливши, що голова МЗС Росії Сергій Лавров і президент Росії Володимир Путін “вимагали” закрити телеканал.

7 липня ведучий грузинського телеканалу “Руставі-2” Георгій Габунія в прямому ефірі своєї авторської програми “P.S.” облаяв президента Росії Володимира Путіна.

Після таких висловлювань Габунії біля будівлі телеканалу зібрався мітинг проросійських активістів, які вимагали звільнити телеведучого. Канал вимушений був припинити мовлення через атаки з боку протестувальників, проте 8 липня відновив мовлення.

Генеральний директор “Руставі-2” Ніка Гварамія засудив такі заяви Габунії. Також засудили висловлювання ведучого прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе і президентка країни Саломе Зурабішвілі.

Пізніш ведучого Георгія Габунію відсторонили від роботи на два місяці.

Спікер нижньої палати парламенту РФ В’ячеслав Володін заявив, що грузинський журналіст, який образив Путіна, має бути екстрадований до Росії і постати перед російським судом.

Liked the article?
Help us be even more cool!