ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісту NewsOne плюнули в обличчя на акції противників маршу пам'яті трансгендерів

18.11.2018, 18:03
Фото - скріншот з відео NewsOne

У Києві 18 листопада один з активістів плюнув в обличчя кореспонденту телеканалу NewsOne Богдану Амінову під час висвітлення акції противників маршу до Міжнародного дня пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналіст спілкувався з народним депутатом VIII скликання Оксаною Корчинською.

“Ми прийшли висвітлювати акцію противників маршу пам'яті трансгендерних людей, загиблих насильницьким шляхом. Оскільки прийшли активісти, які виступали проти такого маршу, очевидно, марш вирішили перенести або скасувати, тому що трансгендерних людей ми не побачили. Вони планували зібратися біля червоного корпусу інституту імені Шевченка і пройти до Майдану Незалежності.

В даний момент закінчується мітинг представників релігійних і націоналістичних організацій, які виступили проти проведення маршу. Під час прямого ефіру до мене підійшла народний депутат Оксана Корчинська і заявила, що ми нібито провокуємо противників маршу трансгендерних людей і почала нас проганяти. Безпечно висвітлювати цей захід нам не вдалося, мало місце порушення статті 171 “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” Кримінального кодексу України. У цей момент поліції поруч не було”, - розповів кореспондент.

Після інциденту Богдан Амінов написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності в райвідділі Шевченківського управління поліції, повідомляє телеканал.

“У поліції заявили, що є кілька затриманих. Їх повинні доставити до райвідділу”, - повідомив кореспондент.

Як повідомляв ІМІ, 18 листопада у Києві канадський журналіст Майкл Колборн постраждав від противників маршу, присвяченому Міжнародному дню пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей. Один із противників маршу вдарив Майкла Колборна кулаком в обличчя, розбивши йому окуляри.

Liked the article?
Help us be even more cool!