ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістці з Чернівців відмовили у відповіді на запит через відсутність електронного та власноручного підписів

19.04.2023, 16:20
Фото – dejure.foundation
Фото – dejure.foundation

Комунальне підприємство “Чернівецьке тролейбусне управління” з початку квітня не надає відповіді на інформаційний запит журналістки видання “Молодий буковинець” Людмилі Осадчук. 

Про це медійниця повідомила своїй сторінці у Facebook.

За словами Осадчук, замість встановлених законом п'яти днів відповіді на інформаційний запит чекає з початку квітня. 

“Я запитувала не засекречену інформацію, а про кадри в тролейбусному управлінні: скільки водіїв потрібно, скільки звільнили, яка зарплата у водіїв тролейбусів та автобусів. А також просила розповісти про адмінперсонал та їхні зарплати. Усе це в Чернівецькому тролейбусному управлінні задокументовано і не складає проблем відповісти за п'ять днів. Але чомусь усе пішло не так. Я чекала відповіді понад тиждень. А коли уточнила, з’ясувалося, що його на електронній пошті немає. Я пересилаю повторний запит – і знову чекаю”, – написала вона.

У коментарі представниці ІМІ Людмила Осадчук розповіла, що скерувала свій запит на електронну пошту комунального підприємства. Після її повторного запиту у встановлений законом термін, 10 квітня, журналістці надійшов лист, у якому зазначається, що КП “Чернівецьке тролейбусне управління” не може взяти до розгляду надісланий запит, оскільки він був без електронного підпису та без власноручного підпису. 

“Тоді 11 квітня я надіслала запит уже з підписом. Знову чекаю. Сьогодні з ЧТУ відписали, що запит не побачили, бо він потрапив у спам. Тож я знову очікую відповіді на свої питання”, – зауважила журналістка. 

Юрист ІМІ Роман Головенко зазначив, що для запиту, який був надісланий як файл в електронній пошті, не вимагається власноручного підпису.

“Закон про доступ до інформації вимагає підпис і дату в запиті лише за умови подання запиту в письмовій формі (п. 3 ч. 5 ст. 19). А запит електронною поштою – це “інша”, неписьмова форма запиту, якщо уважно вчитатися в ч. 3 ст. 19 того ж закону”, – пояснив Роман Головенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!