ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістки у світі стикаються під час роботи із сексизмом – "Репортери без кордонів"

09.03.2021, 10:50
Фото – “Репортери без кордонів”
Фото – “Репортери без кордонів”

Журналістки у всьому світі стикаються з різними виявами сексизму під час роботи. Сексуальні домагання та образи трапляються як у редакціях, так і в інтернеті. 

Про це йдеться у звіті міжнародної організації “Репортери без кордонів” "Журналістика перед обличчям сексизму", опублікованому 8 березня до Міжнародного дня боротьби за права жінок, повідомляє DW.

Звіт ґрунтується на опитуванні журналісток у 112 країнах. Опитані заявляли про дискримінацію, сексуальні домагання, небажані дотики, образи, агресію, погрози зґвалтуванням та самі зґвалтування. Так, журналістки в роботі стикаються з “подвійними ризиками”: з одного боку, з типовими небезпеками журналістської праці, а з іншого – з насильством на ґрунті сексизму.

Зокрема, 73% опитаних журналісток визнали, що стосовно них траплялися образи та погрози в інтернеті. Наприклад, індійська журналістка-розслідувачка Рана Аюб щодня отримує в мережі погрози вбивством та зґвалтуванням. Також в інтернеті опублікували сфабрикований порнофільм нібито за її участю.

Натомість у Бразилії жінки-репортерки часто потерпають через сексуальні домагання від футбольних фанатів. Чоловіки цілують та обіймають журналісток під час виконання ними своєї роботи.

Особливо від насильства потерпають журналістки, які спеціалізуються на правах жінок, політиці та спорті. Наприклад, журналістку Нуф Абулазіз аль-Джераві заарештували в Саудівській Аравії за публічні виступи проти правила, щоб жінки мали чоловіка-опікуна. Під час ув'язнення її катували електрошокером.

Загалом респондентки із 40 країн вважають свої держави “небезпечними” або “дуже небезпечними” для роботи. Серед “дуже небезпечних” країн – Мексика, Індія та Сирія.

Як повідомляв ІМІ, Інститут масової інформації та “Детектор медіа” дослідили найпоширеніші вияви сексизму та тенденції вживання фемінітивів в онлайн-медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!