ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку телеканалу "Аль-Джазіра" вбили під час знімання конфлікту між палестинцями та ізраїльтянами

12.05.2022, 12:32
Фото – Аль Джазіра / AP / DW
Фото – Аль Джазіра / AP / DW

Палестинську журналістку телеканалу "Аль-Джазіра" Ширін Абу Акле вбили вранці 11 травня під час знімання конфлікту між палестинцями та ізраїльтянами на Західному березі річки Йордан.

Про це заявила міжнародна організація "Репортери без кордонів", яка назвала її вбивство серйозним порушенням Женевських конвенцій і зажадала термінового незалежного розслідування обставин її загибелі, повідомляє DW.

Абу Акле дістала кульове поранення в голову. Її доправили в критичному стані до шпиталю, де вона незабаром померла. Ширін Абу Акле був 51 рік, вона пропрацювала на телеканалі "Аль-Джазіра" понад 20 років.

Репортер видання, який перебував поруч з Абу Акле й також був поранений, розповів, що вони мали намір знімати операцію ізраїльської армії, як раптом військові відкрили стрілянину, не попросивши журналістів піти чи перервати знімання. Інші колеги журналістки кажуть, що на час убивства Абу Акле боїв між палестинцями та ізраїльтянами не було. Ба більше, за їхніми словами, ізраїльські військові не припинили стрілянини навіть тоді, коли Абу Акле було поранено. Усі репортери були в жилетах з написом "Преса" та шоломах.

"Репортери без кордонів" розчаровані пропозицією міністра закордонних справ Ізраїлю Яїра Лапіда, щоб його країна взяла участь у розслідуванні вбивства журналістки. Необхідним є незалежне міжнародне розслідування", – додав генеральний директор організації Крістоф Делуар у своєму Twitter-акаунті.

Ізраїльська армія заявила у своєму Twitter-акаунті, що військові проводили в таборі в Дженіні операцію із затримання підозрюваних у тероризмі, під час якої "десятки палестинців відкрили вогонь по солдатах і кидали в них вибухові пристрої", на що ізраїльські військові відповіли пострілами. "Армія оборони Ізраїлю розслідує цю подію та вивчає можливість того, що журналісти були поранені палестинськими бойовиками", – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!