ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Миколаєва про роботу медійників: стали більше один одного цінувати і допомагати

29.06.2022, 16:11
Фото - НікВесті
Фото - НікВесті

Журналістка миколаївського телеканалу “НІС-ТВ” Наталя Приходько в інтерв’ю ІМІ розповіла про особливості роботи місцевих медійників в умовах війни. На її думку, вони стали добрішими та допомагають один одному.

Наталя працює над висвітленням війни з перших днів повномасштабного вторгнення росії до України. Вона розповіла про те, як одного разу під час зйомок вибух пролунав за 700 метрів від знімального майданчика.

“Ми поїхали знімати в один из районів міста Миколаєва весілля бойових медиків, вони обидва працюють в одній із бригад, яка дислокується в одному із районів міста. Ми знімали такий позитивний сюжетой, ми його відзняли. Поруч напередодні був обстріл, і ми поїхали паралельно відзняти наслідки обстрілу. І в цей час прилетіло на підприємство.. Ми впали, полежали трохи.. З нами був ще військовий капелан, ми так подивились.. десь близько 700 метрів… Це було у квітні”, - зазначила вона.

Також Наталя розповіла, що змінилось у роботі миколаївських медійників з початком повномасштабного вторгнення.

“Звичайно, змінилось. Тому що все поруч. І я можу сама поїхати, на сусідній вулиці зняти обстріл, зібрати інтерв’ю у свідків. Якщо раніше ми лише чули від родичів чи батьків загиблих, від безпосередніх учасників, які розповідали”, - каже журналістка.

Також, на думку Наталі, журналісти в Миколаєві стали добрішими та допомагають один одному.

“Мені здається, журналісти стали добрішими. Ми на зйомках якщо бачимось, а частіше за все ми бачимось на обстрілах, ми так всі раді бачити один одного. Щиро. Ми всі вітаємось, обнімаємось, обмінюємось контактами, якимись новинами. Мені здається, журналісти стали більше один одного цінувати і більше допомагати. Це моя думка”, - розповіла вона.

Телеканал “НІС-ТВ”, на якому працює Наталя, об’єднав свою роботу з комунальним телеканалом “МАРТ” та разом працюють над створення щоденного випуску новин “Є-Новини”. 

“Ми між собою комунікуємо та розподіляємо теми. Наприклад, я сьогодні знімаю гуманітарний напрямок чи волонтерку, а інша редакція знімає, наприклад, обстріли. Завтра ми міняємось,щоб загальний випуск був більш менш насичений. Ось так”, - сказала Наталя.

Окрім того, сам телеканал “НІС-ТВ” почав більше працювати на фейсбук та ютуб. “Якщо раніше ми знімали сюжет, монтували його і чекали, коли ввечері у певний час вийде випуск новин, то зараз, наприклад я зранку знімала обстріли, поки оператор знімав - я зняла на телефон, змонтувала на телефоні 40-секундне відео, такий формат для фейсбуку, і уже об 11-й ми закинули в соцмережі, проанонсували, що готуємо ось такий сюжет”, - зазначила вона.

Як повідомлялось, Наталя Приходько у червні була нагороджена Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України за високий професіоналізм, відстоювання демократичних ідеалів та свободи слова, захист інформаційного простору в період збройної агресії російської федерації та з нагоди Дня журналіста України. 

У розмові з представницею ІМІ Наталя зізналася, що взагалі не очікувала отримати відзнаку Кабміну, і додала, що на вручення до Києва не поїхала через роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!