ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка ВВС дістала догану через критику расистських висловлювань Трампа

30.09.2019, 11:28
Фото – thetimes.co.uk
Фото – thetimes.co.uk

Ведуча ранкової програми ВВС Нага Менчетті дістала догану через критику расистських висловлювань американського президента Дональда Трампа.  Нага Менчетті, як вирішило керівництво ВВС, порушила норми редакційної політики, повідомляє The Independent та The New York Times.

У програмі “Сніданок з ВВС” Нага прокоментувала твіти американського президента щодо чотирьох жінок – членів конгресу від демократів, які виступили проти його надто жорсткої еміграційної політики. На що Трамп сказав просто і ясно, не побоюючись видатися расистом, що демократкам потрібно “повернутися, туди, звідки вони приїхали”, до своїх країн – “зруйнованих та вражених злочинністю місць”. 

Коментуючи ті слова Трампа, Нага Менчетті сказала в ефірі, що через колір її шкіри їй також не раз казали повертатися туди, звідки вона приїхала. “Щоразу, коли мені, як жінці неєвропеоїдної раси, кажуть “забиратися звідси”, “повертатися туди, звідки я приїхала”, це – расизм, – сказала вона тоді. – Тож я тут не звинувачую нікого ні в чому, але ви знаєте, що означають окремі висловлювання”.

Коли її колега Ден Уолкер запитав, що вона відчуває, коли чує таку стилістику Трампа, Менчетті відповіла: “У люті. Просто в люті, та я можу уявити собі багато людей в цій країні, які будуть просто розлютовані, що людина, яка обіймає таку посаду, думає, що можна переступати межу та використовувати таку мову”.

Дирекція вирішила, що Менчетті порушила редакційну політику, адже окрім особистої оцінки, що ґрунтується на її власному досвіді, вона вдалася до більш загальних коментарів, чого не мала робити. Менчетті не мала права казати про свою лють, каже керівництво.

Ведучі та журналісти не мають називати Дональда Трампа расистом, навіть якщо він робить расистські заяви, вважають у головній редакції. “Хоча припустимо називати расистським висловлювання публічної особи, персонал ВВС не може назвати расистом саму особу, яка сказала таке”, – зазначив директор, відповідальний за редакційну політику та стандарти ВВС, Девід Джордан.

Журналістська спільнота Великобританії одразу ж виступила проти такого рішення керівництва ВВС, заявивши, що “збентежена” ним.

“Саме зараз люди ТАЕМ дуже збентежені”, – написала у твітері Сангіта Миська, кореспондент ВВС, використовуючи акронім ТАЕМ: темношкірі, азіати, етнічні меншини. Її колега Мерью Прайс написав: “Чимало збентеження (та навіть розлюченості) відчувають також і люди, які не є ТАЕМ”.

Пірс Морган, ведучий конкурентного шоу на ITV, який сам вважає себе другом Дональда Трампа, написав у твітері: “Її слова були сильними та необхідними.  Ганебна цензура”. Колеги Наги Менчеті заявляють, що планують звернутися до генерального директора Тоні Хола з вимогою переглянути рішення щодо Менчетті, адже через це рішення репутація всієї корпорації під загрозою.

Liked the article?
Help us be even more cool!