ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка дістала опік очей після нападу противників маршу пам'яті трансгендерів

19.11.2018, 15:00
Фото - Фейсбук Рита Бондар

Авторка журналу соціальної критики “Спільне” Рита Бондар дістала опік очей внаслідок застосування нападниками перцевого газу 18 листопада на акції противників маршу, присвяченому Міжнародному дню пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей у Києві. Про це вона повідомила ІМІ.

За її словами, на неї напали троє людей, застосувавши балончик з перцевим газом. На події вона була в якості журналістки та висвітлювала захід. Проте, зауважила Бондар, нападники могли переплутати її з учасниками маршу.

“На мене напали ззаду з криком “Отримуй, брудна лесбіянка!” троє людей. Я пішла знімати акцію правих, що відбувалася біля університету. Випадково познайомилася з двома дівчатками-трансгендерами. Закінчила знімати, пішла з ними в бік метро. Техніки із собою не було, тому навряд чи вони знали, що я  журналістка”, – розповіла Рита Бондар.

Унаслідок нападу журналістка дістала опік рогівки першого ступеня.

Заяву до поліції Рита Бондар не писала, оскільки не пам’ятає облич нападників та вважає, що цим ніхто не займатиметься.

Як повідомляв ІМІ, 18 листопада у Києві канадський журналіст Майкл Колборн постраждав від противників маршу, присвяченому Міжнародному дню пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей. Один із нападників ударив Колборна кулаком в обличчя, розбивши йому окуляри.

У Києві 18 листопада один з активістів плюнув в обличчя кореспонденту телеканалу NewsOne Богдану Амінову під час висвітлення акції противників маршу до Міжнародного дня пам’яті загиблих від насильства трансгендерних людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!