ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Настя Станко очолить редакцію Слідства.Інфо

22.06.2023, 10:45
Фото – slidstvo.info
Фото – slidstvo.info

Колишня головна редакторка та воєнна репортерка Громадського Настя Станко з 1 липня очолить редакцію агенції розслідувань “Слідство.Інфо”. Про це повідомила нинішня очільниця редакції Анна Бабінець під час відзначення 11-ї річниці створення агенції, йдеться на сайті Слідства.Інфо.

“Я дуже рада, що Настя очолить редакцію, бо, як на мене, кращої воєнної репортерки в Україні не знайти, та ще й з менеджерським досвідом. Уже понад рік ми в Слідстві.Інфо сфокусовані на розслідуванні воєнних злочинів, і важливою складовою нашої роботи є саме репортинг із фронту та прифронтових територій. Зараз це чи не єдиний спосіб здобути ексклюзивну інформацію і далі розслідувати її. Тому я впевнена, що вміння Насті та досвід суттєво підсилять нашу журналістську команду”, – зазначила Анна Бабінець. 

Бабінець, яка очолювала редакцію Слідства.Інфо понад пʼять років, повідомила, що на певний час відійде від оперативної діяльності, оскільки йде в декретну відпустку. Вона залишиться виконавчою директоркою організації та зосередиться на міжнародних розслідуваннях як регіональна редакторка OCCRP.

Зі свого боку Настя Станко повідомила, що разом з нею до команди Слідства.Інфо доєднається відеограф Громадського Колян Пастико, який понад рік як режисер та оператор працював з нею в зоні бойових дій.

“Я знаю Слідство.Інфо з моменту його створення і захоплююся роботою цих розслідувачів багато років, тому в першу чергу сама сподіваюся навчитися робити таку ж якісну розслідувальницьку журналістику, як роблять вони. Я також сподіваюся, що зможу принести свої знання і досвід для розвитку команди Слідства.Інфо, і ми вчитимемося разом одне в одного. Війна Росії проти України триває, і розслідувати воєнні злочини ми будемо ще багато років, на цьому я планую сфокусуватись, також хочу посилити напрям воєнного глибокого репортажу”, – сказала Настя Станко.

Настя Станко останні майже десять років працювала на різних посадах на Громадському, півтора року була його головною редакторкою. Вона висвітлювала події на Майдані під час Революції гідності, російську агресію на Донеччині та Луганщині, а також у Криму. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Станко зосередилася на воєнному репортингу, регулярно відвідує прифронтові території та публікує репортажі з гарячих точок.

У 2018 році вона отримала Міжнародну премію за свободу преси в Нью-Йорку, а 2019-го їй присудили нагороду за відвагу від International Women’s Media Foundation. В Україні Настя Станко кілька років поспіль потрапляла до шорт-листу журналістського конкурсу “Честь професії”.

Слідство.Інфо – агенція журналістських розслідувань, створена в червні 2012 року журналістами-розслідувачами Дмитром Гнапом та Анною Бабінець. Спочатку журналісти публікували переважно текстові розслідування, а з 2014-го року почали видавати щотижневу телепрограму на Громадському та Суспільному телебаченні, ведучим якої був Дмитро Гнап. У 2018 році агенцію очолила Анна Бабінець, тоді ж команда відмовилася від випуску щотижневої програми та зосередилася на глибоких фільмах-розслідуваннях.

Liked the article?
Help us be even more cool!