ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка добивається покарання польського митника за образу честі та гідності

30.08.2017, 14:00
Галина Роспопа, фото - Фейсбук Галини Роспопи

Журналістка, авторка багатьох розслідувань на телебаченні Галина Роспопа вже другий тиждень намагається притягнути до відповідальності працівника митної служби Польщі, який на кордоні накинувся на неї із лайкою і образами та виписав штраф. Про це вона повідомила у своєму Facebook, повідомляє Львівський портал.

Як стало відомо із допису журналістки, притягти до відповідальності поляка-грубіяна справа не з легких.

“Вже другий тиждень займаюсь питанням – як притягнути до відповідальності польського прикордонника, який незаконно оштрафував, нахамив і образив мене, як українку!” – повідомила Галина Роспопа.

За її словами, завдяки юристу вже підготовлена скарга, однак польське консульство відмовилося нотаріально засвідчити підпис заявниці і надіслати скаргу до прикордонників.

“Завдяки юристу Przemyslaw Lis-Markiewicz (до речі, він поляк) ми підготували скаргу яка виписана на 4 сторінках, польською мовою, без допомоги – я точно сама цього не зробила б. Крім того, мушу наголосити, що пан Лис-Маркевич, який погодився написати скаргу безкоштовно, ще й сплатив 17 злотих оплати від дорученості (оскільки в мене немає рахунку в польському банку).

Цю скаргу понесла в консульство, де вони мали б нотаріально засвідчити мій підпис і надіслати до прикордонників. АЛЕ! Там мені відмовили, бо скарга не на ім’я консула, а одразу на прикордонників. Я намагалась пояснити, що до консула в мене скарг немає і мені треба тільки нотаріально засвідчити мій підпис. Не погодились…” – повідомила журналістка.

Проте, зауважила журналістка, не увінчалися успіхом і засвідчення підпису в українського нотаріуса, оскільки засвідчувати підпис на документі польською мовою вони не мають права.

Відтак документ надіслано лише рекомендаційним листом, проте гарантією отримання відповіді є журналістський запит польським прикордонникам.

“Залишається лише один варіант – надсилати цей документ без засвідчення нотаріального, рекомендованим листом до польських прикордонників, але я не маю гарантії, що цю скаргу вважатимуть дійсною. Однак ми вже надіслали польським прикордонникам ще й журналістський запит, тому сподіваюсь, що вони повірять, що це дійсно я. А тепер, друзі, порахуйте, скільки звичайному громадянину треба витратити сил і часу, щоб довести справу до кінця: послуги юриста, переклад, оплата від дорученсоті, рекомендований лист, послуги нотаріуса і т.д. Я не кажу вже про час, який доведеться змарнувати”, – повідомила Роспопа.

“До речі, скаржусь я не на штраф навіть, а на образу честі і гідності. Продовження буде…” - наголосила Галина Роспопа.

Як нагадує видання, 18 серпня на українсько-польському кордоні працівник митної служби Польщі накинувся з криками і образами на Галину Роспопу і виписав їй штраф. Польський митник також образив її словами: “Бо всі українці дістали, повідкривали кордони і ви вже думаєте, що можете робити, що захочете, повпускали вас в Європу, курва, тільки грошима вас наказувати можна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!