ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів "Думської" не пустили на сесію Одеської облради

26.06.2023, 10:30
Фото – Інтент / Наталя Довбиш
Фото – Інтент / Наталя Довбиш

Співробітники апарату Одеської обласної ради не пустили 23 червня журналістів “Думської” Олександра Гіманова та Віталія Пруса на сесію Одеської облради. Про це повідомляється на сайті медіа.

Як пише видання, їх не пустили за розпорядженням начальника юридичного управління ради Романа Лебедєва, у якого начебто виникли питання щодо реєстрації видання. Не допомогло і посвідчення члена Національної спілки журналістів України.

Редакція заявила, що розцінює це як грубе порушення права на інформацію та свободу вираження поглядів, а також прямо пов'язує це з їхніми критичними публікаціями на адресу керівника ради Григорія Діденка та коаліції “Слуг народу” і забороненої ОПЗЖ, яка склалася в облраді.

Водночас “Думська” зазначила, що проходить зараз реєстрацію в порядку, встановленому Законом України “Про медіа”.

Також медіа готує заяву до правоохоронних органів, оскільки вважає, що посадовці облради скоїли кримінальний злочин, передбачений частиною третьою ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Як пише видання “Інтент”, на зауваження голови фракції “Європейської солідарності” Михайла Шмушковича про недопуск до сесійної зали журналістів голова обласної ради Григорій Діденко відповів, що “в нас є інформація, що немає такого засобу масової інформації, як “Думська.нет”.

Представник ІМІ в Одеській області намагався отримати коментар облради щодо недопуску журналістів, але йому так і не відповіли.

Як повідомляв ІМІ, 20 червня бійці Нацгвардії не пустили журналістів видання “Думська” на засідання погоджувальної ради Одеської обласної ради. Вони пообіцяли, що незабаром на прохідну підійде співробітник пресслужби для супроводу, але ніхто так і не з'явився.

Liked the article?
Help us be even more cool!