ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналістів "Думської" не пустили на засідання погоджувальної ради облради

22.06.2023, 12:35
Фото – Думська
Фото – Думська

Журналістів видання “Думська” не пустили на засідання погоджувальної ради Одеської обласної ради 20 червня, повідомляється на сайті медіа.

Як зазначила редакція, пропускати журналістів в адмінбудівлю на проспекті Шевченка, незважаючи на наявність редакційних посвідчень, відмовилися бійці Нацгвардії, які охороняють будівлю. Вони пообіцяли, що незабаром на прохідну підійде співробітник пресслужби для супроводу, але ніхто так і не з'явився.

Начальник відділу комунікації з громадськістю Одеської обласної ради Назар Мельников пояснив регіональному представнику ІМІ, що про прихід журналістів дізнався вже після початку погоджувальної ради й не міг залишити захід, щоб їх зустріти.

За його словами, під час воєнного стану Національна гвардія України, яка охороняє будівлю Одеської обласної ради, керується постановою Кабінету Міністрів України №1456. 

“Саме тому супровід журналістів, на жаль, знов необхідний. Я як начальник відділу комунікації з громадськістю обласної ради отримав інформацію про прихід журналістів уже після початку погоджувальної ради і вже не міг залишити захід, щоб їх зустріти. Зауважу, що, відповідно до рішення обласної ради від 18 грудня 2020 року, погоджувальна рада – це не комісія та не пленарне засідання, які обов’язково проводяться у відкритому режимі. Це робоча нарада консультаційного органу для розгляду питань, які пропонуються на пленарне засідання”, – сказав він.

Крім того, Мельников попросив представників ЗМІ “для уникнення таких ситуацій у майбутньому” зв’язуватися з ним хоча б за 10 хвилин до початку заходу.

Юрист ІМІ Роман Головенко зазначив, що вважає не зовсім доречним посилання в обласній раді на постанову №1456, якою затверджено Порядок перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану. Адже йдеться не про те, що в журналістів виявили якісь підозрілі речі, а про те, чому їх не допустили в приміщення. 

“Незрозуміло, що заважало відділу комунікації виділити окремого працівника, який би чергував на прохідній для зустрічі журналістів до початку і принаймні в першій половині засідання погоджувальної ради”, – вказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!