ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів декількох каналів не пустили на відкриття Ужгородського аеропорту

21.03.2019, 15:33
Фото - скріншот з відео "Сиріуса"

Телеканал “Сиріус” (м. Мукачево Закарпатської області) повідомляє про недопуск 15 березня на територію Ужгородського аеропорту п’ятьох знімальних груп разом з ними на відкриття відновлення авіасполучення аеропорту. Про це йдеться в сюжеті телеканалу.

За словами журналістки Ірини Крупко, журналістів не пустили на відкриття аеропорту, оскільки на заході були присутні Президент України Петро Порошенко та міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Для висвітлення відновлення авіасполучення на територію аеропорту не пустили п’ять із шести знімальних груп, які зібралися біля входу ще за годину до прибуття літака. Усі з посвідченнями і редакційними завданнями та з переконанням, що на цей захід попередньої акредитації не оголошували”, - зазначила журналістка. Акредитованим виявився лише один місцевий канал.

Кореспондент суспільного мовника “UA:Закарпаття” Олександр Курта розповів, що їхню знімальну групу теж не пустили на територію аеропорту. Напередодні журналісти намагались акредитуватися на захід, але в Закарпатській облдержадміністрації їм пояснили, що “ми можемо потрапити в аеропорт на заходи, де буде брати участь президент, але бачимо: як наша знімальна група, так і інші не змогли потрапити сюди”.

Журналістка “Сиріуса” Ірина Крупко зазначила, що, хоч участь Президента у відновленні діяльності Ужгородського аеропорту анонсована не була, відповідно, на неї журналістів і не акредитовували в межах заходів за участю Петра Порошенка.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зауважив, що факт перешкоджання журналістській діяльності був, питання в тому, чим це продиктовано.

“Це перешкоджання журналістам висвітлювати певні теми. Інше питання, чи малося на меті перешкоджання, тоді це взагалі кримінальний злочин, передбачений 171 статтею Кримінального кодексу України. Чи вийшло, так би мовити, непорозуміння або накладки, тоді немає кримінальної відповідальності, але порушення законодавства все одно є”, - сказав юрист.

Як повідомила ІМІ журналістка “Сиріуса”, попередньо вони телефонували керівнику аеропорту щодо потрібності акредитацій. “Останній сказав звернутися в ОДА. В облдержадміністрації заявили: на цей захід (а саме перший рейс в ужгородський аеропорт), не акредитують, оскільки це захід, який не зазначений у президентському маршруті. Акредитація на нього не проводиться, наголосили нам ще раз”, - зазначила вона.

Проте, додала Крупко, правоохоронці все одно не допустили їхню знімальну групу на територію аеропорту, як і журналістів ще чотирьох каналів (кореспондентів двох регіональних і двох загальноукраїнських ЗМІ). “Ми пред’являли посвідчення журналістів, мали при собі і показували поліцейським редакційне завдання. Та на захід нас так і не пустили”, - зазначила вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!